Wat was het de afgelopen 2 weken warm!!!!!molecaten
Als ik nu naar buiten kijk en de regen langs de ramen zie lijkt het al weer maanden geleden maar ohhhh wat was het warm.

En wat is er nu leuker met warm weer dan een dagje waterpret.
Na dagen met de tuinslang en badjes in de weer geweest te zijn, hebben we afgelopen zaterdag verkoeling gezocht bij Waterspeelpark Splesj.
Splesj, bij sommige misschien (nog) bekend als Bosbad Hoeven, ligt tussen Breda en Roosendaal in en bleek voor ons maar een klein half uurtje rijden.

Van te voren had ik met de kleine man een kijkje genomen op de site: http://www.molecaten.nl/splesj. En hij was niet meer te houden.

plattieAfgelopen zaterdag dan ook de auto volgeladen met handdoeken, zonnebrand, eten en drinken en hop op naar Splesj.

Ze gaan om 10.00 uur open en wij waren er iets voor 10.00 uur. Ik had het rond dit tijdstip al drukte verwacht, maar het viel alles mee.
Je kan kaartjes aan de kassa kopen, of ze vooraf online bestellen. Online zijn ze €1 goedkoper en je kan dan gelijk doorlopen naar de poortjes om het park op te gaan.

Het waterspeelpark ligt aan een vakantiepark en moet zeggen ook dat zag er super leuk uit. Binnenspeeltuin en zwembad voor de minder warme dagen, waterfietsen en mini golf en een buitenspeeltuin.

splesj3Na het openen van de hekken zag je duidelijk dat het publiek zich verdeelde. Ouders met kleine kids naar links, met grote kids en grote groepen pubers naar rechts.
Links heb je 2 speelplaatsen voor de kleinere kindjes, volop fonteinen en ander waterspektakel. Ook stond er een groot zwembad gevuld met water waar door de kleinste gasten verkoeling gezocht kon worden. In 2016 gaat er nog een extra bad voor de kleintjes open, daar ben ik wel benieuwd naar.

splesj4Aan de rechterkant van het park heb je de grote glijbanen welke toegankelijk zijn op basis van leeftijd, lengte en/of zwemdiploma, en een zwembad waar het ondiepste deel 1.20m is.

Er zijn 2 glijbanen waar ook de kleinste onder begeleiding afmogen en dat was voor onze zoon een groot succes. Als je 3 bent wil je natuurlijk ook van grote hoogtes naar beneden roetsjen niet waar?

splesj5Op het park zijn door de vele bomen voldoende schaduwplekken om tijdens hete dagen verkoeling te zoeken. Na 11.00 uur kwamen er een aantal grote groepen het park op, toen we dat zagen dachten we: nu gaat het druk worden. Maar het is allemaal zo ruim opgezet en de mensen verdelen zich aan de hand van voorkeur zwembad, zon en/of schaduw, dat het eigenlijk niet zo opviel. Ja, er ontstonden wat langere rijen bij de glijbanen, het zwembad was wat drukker en er rende meer kinderen gillend van plezier rond, maar om nu te zeggen: Het was zo enorm druk… nee dat gevoel kregen wij niet echt.

splesj6Grootste voordeel van Splesj vind ik toch wel dat als je kinderen in verschillende leeftijdsklasse hebt, er hier voor iedereen wat te doen is. Van peuter tot puber, voor iedereen is er wel iets te beleven. Ook is er een gelegenheid voor een hapje en een drankje en zijn er schone toiletten en kleedhokjes aanwezig.

Waren er ook nadelen?
Of het een echt nadeel is weet ik niet maar er zijn altijd mensen die zich niet aan regels houden of niet goed opletten. Waardoor een ongelukje in een klein hoekje zit, dit hebben we helaas ervaren.
Het is goed afgelopen, maar zeker een leer voor de volgende keer. Ik ga met mijn zwangere buik niet meer van een glijbaan af, hoe veilig het ook lijkt. Een onoplettende, onbehouwen puber die achter op je klapt terwijl je gaat staan. en voor je het weet val je met je 28 weken buik op de rand van de glijbaan en loopt de rest van het weekend ziekenhuis in en uit.splesj7

Had ik dit zelf kunnen voorkomen? Ja, door er niet vanaf te gaan. Was het laatste ritje van de dag en op aandringen van zoonlief ging mama ook 1x mee naar beneden, de rest van de dag heb ik de glijbaan gemeden. Had iemand van Splesj dit kunnen voorkomen? Misschien. Er zijn wel badmeesters aanwezig, maar niet bij iedere glijbaan. Gevoelsmatig vond ik het aantal badmeesters voor de grote van het park dan ook wat weinig en zouden degene die er zijn soms wat strenger op mogen treden.

Los daarvan hebben wij Splesj alleen maar als 1 groot feest ervaren en gaan we deze zomer zeker nog eens terug!

Foto’s: eigen en via molecaten.nl

/Madelon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.