Met schoolgaande kinderen is het iedere doordeweekse ochtend weer hetzelfde; opstaan, ontbijten, douchen en de deur uit. In het weekend is er gelukkig vaak wel meer tijd om uitgebreid met elkaar te ontbijten. En als er een keertje een studiedag is, dan is een ontbijtje buiten de deur ook een goed idee. Het hoeft overigens allemaal niet zoveel geld te kosten.

IKEA

Het beroemde €1-, ontbijtje is verdwenen, maar je betaalt nog steeds heel weinig voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner bij de IKEA. Voor €0,50 extra heb je nog steeds een vers croissantje en een warm drankje. Voor een ontbijt met croissantje, bruin of wit broodje, margarine, twee plakjes kipfilet of kaas en een warm drankje betaal je €3,45. Voor extra trek kun je je ontbijt uitbreiden met: fruit €0,50, yoghurt €1,50, jam €0.20, gekookt eitje €0.30 en een muffin van €1,50. Ben je lid van de IKEA Family? Leden betalen voor een mini ontbijt €0.60 en een uitgebreid ontbijt €1,20. Ontbijten kan tot 10 uur.

HEMA

In het restaurant van de HEMA kun je een pick & mix ontbijt van vijf producten vanaf €2-, zelf samenstellen. Heb je niet genoeg aan de vijf items, kun je gemakkelijk uitbreiden; zes items €2,50, zeven items €2,75. Ontbijten kan tot 10 uur.

Het ontbijtbuffet bestaat uit;

  • Kleine koffie of thee, cappuccino of verse sinaasappelsap
  • Keuze uit diverse brood
  • Keuze uit diverse belegsoorten en vers ei

McDonald’s

Een Amerikaans ontbijt, waar je veel kinderen blij mee maakt. Diverse Mc Muffins zoals: ei en bacon, dubbele ei en bacon, enkel ei, saus met ei, ei met smeltkaas en bacon kun je voor een €2,95 combineren met een warme of koude drank. Een croissant met margarine en jam kost net als de pancakes met stroop €1,95. Dit zijn de landelijke prijsrichtlijnen. De prijs kan wel verschillen in de regio of bij een franchise McDonald’s. Ontbijten kan tot 11 uur.

Intratuin

Lekker tussen het groen je ontbijtje nuttigen is in dit geval een win/win situatie. Wat ook leuk is, is dat er gewerkt wordt met verse en verantwoorde seizoensproducten. Voor bijna €3,00 kun je met het hele gezin genieten van een uitgebreid ontbijt zoals:
pistolet, gekookt ei, ham, kaas, jam en koffie of een kopje thee. Zijn de aardbeien in het seizoen? Grote kans dat er verse aardbeien als fruit op de ontbijtkaart staat. Tot 11 uur kun je ontbijten in de Intratuin.

La Place

Een groot misverstand als je denkt dat ontbijten met een gezin duur is bij La Place. Er is veel keus uit diverse beleg zoals ham, (room)kaas, gekookt ei en zoet beleg. Je mag hier ook kiezen uit vijf items, waaronder verse sinaasappelsap en/of een warm drankje voor €4,75. Het ontbijt staat bekend om de kwalitatief goede producten, waar alles vers voor je wordt bereid. Ontbijten bij La Place kan tot 11 uur.

Bakker Bart

Een samengesteld ontbijt bij de bekende Bakker Bart voor een scherpe prijs begint met een warme croissant, diverse muesli bol of andere broodsoorten. Drankjes bestaan uit verse sap, romige cappuccino, wiener melange of koffie verkeerd, gewone koffie en/of thee. Je kunt kiezen uit mini Bartje beleg zoals: croissant met jam, ham of kaas en verse sinaasappelsap. Wil je er gezonde rauwkost bij is dat geen probleem. Voor €2,50 kun je elke ochtend tot 10 uur ontbijten.

Subway

Subway heeft een groot assortiment, waar ze natuurlijk bekend om staan als broodjeszaak. Een ontbijt bestaat uit halve stokbroden van 15 of 30 centimeter, bruin of wit of flatbread met de keuze uit bacon, ei en kaas, ham ei en kaas, ei en kaas of steak, ei en kaas. De prijzen verschillen per Subway zaak, omdat het franchise ondernemingen zijn. De richtlijnprijzen voor een ontbijt zijn €3,49 voor een 15 centimeter brood tot €6,29 voor een 30 centimeter brood. Drankjes variëren vanaf €1,95 tot €2,25. Bij Subway eet je geen ontbijtje, maar een heus ontbijt! Tot 11 uur kun je gebruik maken van de ontbijtservice.

Er is genoeg keus om te ontbijten met kinderen buiten de deur. Verschillende ontbijt menu’s, met enkele dingen gemeen. Alle bovenstaande opties zijn goedkoop, bieden een divers assortiment en het ontbijt is ook nog eens erg lekker!

Beeld: Hot coffee and tea from Shutterstock/YaiSirichai

3 thoughts on “Hier kun je goedkoop ontbijten met kinderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.