Heb jij een kleine tuin en zou jij deze graag een romantische sfeer geven? Dat is niet echt niet zo moeilijk. Vaak komt deze al veel schattiger over dan een grote tuin. Je creëert vaak met weinig middelen al een intieme sfeer. Maar hoe pak je dit nou precies aan?

Een romantische tuin maken

In een romantische tuin mogen bloemen zeker niet ontbreken. Ik denk dan zelf aan kleurrijke bloemen. Het is mooi om een aantal potten bij elkaar te zetten, zo krijg je een mooi en uitnodigende hoek. Daarnaast is het ook leuk om water in de tuin te hebben. Omdat de tuin maar klein is, is een grote vijver niet haalbaar, maar je kunt bijvoorbeeld wel een waterzuil of fontein plaatsen. Het kletterende water zorgt voor een gezellige sfeer. Heb je een muur in de tuin, dan kun je daar een mooi canvasdoek ophangen. Deze zijn er in alle maten en met heel veel verschillende afbeeldingen (je kan vaak zelfs voor een eigen foto kiezen). Ook kun je op de muur een mooie spiegel (met houten frame) ophangen. Op deze manier lijkt de tuin wat groter.

Diningset voor buiten

Vind je het fijn om zo veel mogelijk te genieten van het voorjaar en de zomer, dan wil je natuurlijk zo vaak mogelijk buiten eten. Gezellig aan tafel met een lekker bord eten en daarna een borreltje vinden de meeste mensen wel gezellig. Een diningset voor buiten mag dan dus zeker niet ontbreken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Voor jouw kleine, romantische tuintje zou een mooie houten tafel met stoelen zeer geschikt kunnen zijn. Op de stoelen kun je mooie kussens neerleggen met bijvoorbeeld een romantisch bloemenmotief. Om het geheel wat intiemer te maken, is het leuk en gezellig als je een parasol boven de tafel zet. Dit is niet alleen praktisch, maar het maakt het geheel ook wat knusser. Uiteraard mogen een mooi tafelkleed, kaarsjes en een gezellig plantje (of mooie rozen) op tafel niet ontbreken.

Beeld: Morning tea in the garden. Fresh roses on wooden table from Shutterstock/Lyona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.