The Little Mermaid vertelt het verhaal van Ariel, een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon, in gevaar te brengen.

Over de film

The Little Mermaid is de live action versie van de veelvuldig geprezen animatieklassieker, die wordt geregisseerd door visionaire filmmaker Rob Marshall. In de film wordt Ariel gespeeld door Halle Bailey, Jonah Hauer-King speelt Prins Eric. Tony-award winnaar Daveed Diggs spreekt de stem in van Sebastian. Akwafina doet de stem van Flounder. Daarnaast speelt Noma Dumezweni de rol van Queen Salina. Oscar®winnaar Javier Bardem schittert als Koning Triton en tweevoudig Academy Award® winnaar Melissa McCarthy vertolkt Ursula. The Little Mermaid wordt geregisseerd door Rob Marshall en geproduceerd door Marc Platt (winnaar van twee Emmys), Lin-Manuel Miranda (winnaar van drie Tony awards), John DeLuca (winnaar van een Emmy) en Rob Marshall. Jeffrey Silver is de uitvoerend producent. De liedjes uit de film bevatten muziek van van Oscar®winnaar Alan Menken, met teksten van Howard Ashman. Zij wonnen samen twee Oscars voor de muziek in de animatiefilm The Little Mermaid. Gloednieuwe songteksten voor de liedjes zijn geschreven door Lin-Manuel Miranda. De filmmuziek is geproduceerd en begeleid door Mike Higham.

Beeld: Photo courtesy of Disney. © 2022 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

82 gedachten over “The Little Mermaid: 24 mei in de bioscoop!

 1. Ik neem mijn 31 jarige dochter mee, die toen ze drie was hele scènes na speelde op de bank. Ariël was haar heldin.

 2. Ik zou heel graag mijn vriend samen met zijn dochter hierheen laten gaan. Een leuk vader-dochter uitje!
  Kunnen ze het combineren met hun andere favoriete bezigheid: samen een ijskoffie drinken in de stad <3!

 3. Ik ben zo benieuwd !
  Opgegroeid met disney films en de kleine zeemeermin is mijn favoriet !
  En ja mijn tweeling meiden mogen ook mee hahaha

 4. Als kind ging ik aan zee altijd op zoek naar Ariel. Lijkt me super om deze samen met mijn dochter te kijken.

 5. Kleindochter Myrthe! Ze vindt het geweldig met oma naar de bios te gaan (mag ze ook nog eens heel veel snoepen)!

 6. Ik neem mijn nichtje mee! Ze is al helemaal vol van de film sinds ze een voorproefje heeft gezien van de zeemeermin van kleur.

 7. Wat willen wij graag naar deze film als echte Disney fanaten! 🙂
  Ik neem heel graag mijn dochter dan mee. Met haar prachtige, lange, rode haar is het zelf net Ariël!

  Duimen maarrrr

  1. Mijn dochter en mijn nichtje neem ik mee. Ik denk alleen dat ik het hardst mee ga zingen. Ik heb die film zo vaak gezien dat ik alles in zowel het Nederlands als Engels kan zingen🧜‍♀️. En ik vind Halle Baley echt een prachtige Ariel. Wat een stem!

 8. Ik wil heel erg graag met mijn dochter erheen gaan. Ze is geobserdeerd door Ariel en ik wil ik haar graag hiermee verrassen <33

 9. wow zo tof! Hier worden we echt heel blij van! Mijn bonuskindje en ik zijn namelijk echt mega fan van The little Mermaid! Ik zou haar dan ook graag meenemen! Om samen een middagje qualitytime te hebben!

 10. Ik zou hier zoveel kinderen blij mee kunnen maken, mijn twee buurmeisjes of mijn neefje en nichtje. Misschien neem ik ze alle vier wel mee als ik zou winnen. Mag ik wel ogen in mijn achterzak hebben, maar alles voor het goede doel.

 11. ik ga sowieso met mijn dochter, en dan kopen we een extra kaartje voor haar twee besties, die ze komende zomer moet missen omdat we gaan verhuizen

 12. Mijn dochter Lara (7) zou dit prachtig vinden! We gaan regelmatig naar de bioscoop, want het helpt haar met het verbeteren van haar Nederlandse taal, omdat we pas net iets meer dan een half jaar in Nederland wonen en thuis vooral Engels hebben gesproken.

 13. Mijn dochter. Mijn eerste film, die ik thuis op videoband zag en mocht huren bij de videotheek was de kleine zeemeermin!

 14. Oeh, ik zou zelf ook graag gaan, maar ik zou mijn 2 dochters samen laten gaan. Goeie voorbereiding voor Disneyworld aankomende zomer <3!

 15. Onze all time favorite in een nieuw jasje! Die móet ik gaan zien met mijn jongste dochter Hannah!!🤞😉

 16. Net als zo velen zou ik mijn dochtertje mee nemen. Begin dit jaar met haar naar de musical geweest, nu zou ik haar graag de film laten zien! Zelf ben ik natuurlijk ook erg nieuwsgierig 🧐

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.