Je hoeft je niet te vervelen in de voorjaarsvakantie! Want er is een vrolijk theater- en kunstfestival te beleven in alle hoeken van Den Haag: Krokus Kabaal. Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart 2018 is er voor kinderen van 2 t/m 12 jaar van alles te zien en te doen op de tien (!) locaties van de acht Haagse Cultuurankers. Verschillende voorstellingen en activiteiten rouleren van plek naar plek. De voorstellingen en activiteiten worden tegen laag tarief (veelal €3 en in de bibliotheken zelfs gratis) aangeboden. Kunst, theater en cultuur voor iedereen! Thema dit jaar is: Kijkje in de keuken. Dat betekent niet alleen voorstellingen rondom eten, maar ook een kijkje in de keuken van de theaters. Kom gluren achter de schermen en kom op plekken waar je nooit eerder bent geweest!

Kijken, horen, doen
Voor de allerkleinsten is er Peuterdans, lekker bewegen en dansen! Ook leuk voor de kleintjes: Ta-TaTone (ga op reis door de wereld van beeld en geluid), Picknick van Kindertheater Kaboem en Koekensprook (erg leuke voorstelling met acteurs, poppen en leuke liedjes). Voor kinderen van 4 jaar en ouder zijn er voorstellingen (onder meer Rood Capeje, Isabella Frikadella, Lunchtrommels! en Pim & Pom: het feestelijke Fiepboek) en een heuse Dansdag!

Er valt heel wat te knutselen en te zien voor kinderen vanaf zes jaar. Kinderen van jeugdcircus Circaso laten hun kunsten zien en daarna mag je zelf aan de slag als acrobaat of jongleur. Of ga je mee Op Zoek Naar De Plastic Soep? Met Art-S-Cool gaan we Koken met Kunst! Voorstellingen zijn er ook volop: Blauw Gras en De Zongofamilie. Toch liever naar een film? We hebben de films Ferdinand, Sjakie en de Chocoladefabriek en Het regent gehaktballen 2. Ben je acht jaar of ouder? Maak dan een dag theater met het NTjong Toneelatelier. Of wees een SuperSpeurder in De Nieuwe Regentes.

Naast de voorstellingen, activiteiten en workshops tijdens Krokus Kabaal kun je in elk Cultuuranker terecht voor gratis activiteiten zoals Het Wortelrestaurant, Mini Playbackshow en DJ Yemooda.

Kijk voor het hele programma, tijden en voorstellingen op http://www.krokuskabaal.nl. Meer informatie is te vinden op de afzonderlijke sites van de Cultuurankers.

De Haagse Cultuurankers
Krokus Kabaal beleef je in de volgende Cultuurankers: Laaktheater (Laakkwartier), theater De Vaillant (Schilderswijk), Theater De Nieuwe Regentes (Segbroek), DiamantTheater (Haagse Hout), Theater en Filmhuis Dakota (Escamp), Bibliotheken Loosduinen en Nieuw Waldeck, Bibliotheken Leidschenveen en Ypenburg en Muzee Scheveningen.

Ieder stadsdeel in Den Haag heeft een Cultuuranker. Bij de Cultuurankers kunnen bewoners genieten van (jeugd)theater, dans, film, literatuur, muziek of cabaret. En zo is cultuur in Den Haag altijd dichtbij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.