th1De hele dag ren je, je suf. Of ben je zo lui dat je nog niet je benen op wilt tillen om van die heerlijke bank af te komen? Nou zo voelde ik mij dus ook, helaas met meerdere kinderen gaat het leven door. De nodige dingen zijn gedaan en verder is het een hang dag. Schijnbaar heb ik er niet alleen behoefte aan want ook de kinderen vinden het maar eens al te fijn om voor de televisie DVD’s te verslinden. En dan komt de vraag: “wat eten we?” Pfffff moet ik ook nog koken? NEE vandaag niet!

Via internet komen we uit op de site www.thuisbezorgd.nl een site waarbij als eerste gevraagd wordt naar je postcode ivm de restaurants om je heen. Het is uiteraard niet praktisch om als Fries bij een Limburgs restaurant eten te bestellen. Laat staan dat het nog warm is bij aankomst. Dus daar hebben ze goed over nagedacht. Wij kunnen kiezen uit 16 restaurants die ook allen geopend zijn, een andere zoekfunctie is iets bovenaan waarbij je kunt kiezen uit bijvoorbeeld: “Oosters”, “Lunch & ontbijt” en “Pizza”. Voor dat laatste kiezen we vervolgens klikken we pizza’s aan en 13 restaurants blijven plakken voor onze neus. Aangezien de kinderen vaker Domino’s gezien hebben en ik het restaurant, welke in de stad ligt, ook wel eens gezien heb en het daar verzorgd en netjes uitziet, geniet de voorkeur van ons allen voor dit restaurant.

th2We klikken op Domino’s en een nieuw scherm komt naar voren. Allemaal gerechten (voornamelijk pizza’s) worden getoond. De foto’s geeft een indruk hoe het eruit ziet en eventueel ook smaakt. De Kinderen hier zijn kieskeuren dus we besluiten om de pizza’s zelf samen te stellen. Je vinkt aan welke ingredienten er op de pizza moeten en voila een op smaak gemaakte pizza wordt gebakken voor ons. Nog wat poffertjes erbij voor de kinderen als nagerecht of bijgerecht. We klikken op bestellen, meerdere betaalopties zijn mogelijk. Na betaling moeten we wachten tot de bezorger komt. th4Waar de kinderen eerst lui waren zo hangen ze nu spontaan met alle energie voor het raam wachtend tot de bezorger. Na een aantal minuten wordt het wachten beloond en komt de aardige bezorger aan de deur, het aanbellen wordt hem bespaard door kinderen die de deur al wagenwijd open hebben staan. De oudste dochter geeft aan dat hij heel lekker kan koken en na een vriendelijke avond te wensen gaat hij op zijn brommer/scooter verder naar de volgende hongerige klanten.

Het eten is nog goed warm en smaakt voortreffelijk. Ook de kinderen weten niet waar ze moeten beginnen en genieten van zowel de poffertjes alsook de pizza’s. Omdat we toch al een luie dag hebben en nu ook nog eens de afwas bespaard wordt kunnen wij snel verder met de volgende DVD.

th5De kinderen (en ik) vonden het een prachtig avontuur om eten thuis te laten bezorgen.

/Miranda Young

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.