knut1We hebben direct na de lancering van www.deknutselbox.nl al aandacht aan hen besteed. Inmiddels is een jaar verstreken en wordt het tijd voor een review van de knutselbox, ideaal zo vlak voor de voorjaarsvakantie!

Een paar dagen later valt er een brievenbuspakketje op de mat. Zou het waar zijn? Ja, hoor: “Je hoeft je nooit meer te vervelen” prijkt er op de adressticker. Het thema van deze knutselbox is CONFETTI FEEST, dit heeft alles te maken met het carnavalsfeest dat voor de deur staat. Zo blijft de knutselbox iedere keer weer actueel. Op het rode vloeipapier waar alle spulletjes in verpakt zijn, ligt een kaartje met veel knutselplezier gewenst voor onze drie dochters, heel attent.

knut2We vinden drie opdrachtkaarten: Fantasie gezicht, Masker uit Venetie en Confetti schaal en allemaal knutselspulletjes. Doosjes lijm, veren, glitters, vloeipapier, confetti, een ballon en opplak-ogen. Samen met de schoolmeid sorteren we eerst alle spulletjes bij de bijbehorende gebruiksaanwijzing. Het is compleet en ruim voldoende om direct mee aan de gang te gaan. Ze kiest ervoor om het masker als eerste te maken, omdat ze die dan met Carnaval en bij feestjes kan dragen. Ik lees de gebruiksaanwijzing door, we bekijken de voorbeelden en ze heeft direct iets in haar hoofd. Ze knipt het vloeipapier in kleine stukjes, ze is er maar druk mee en plakt het rondom de ogen van het masker. De veren maakt de vast aan de achterzijde aan de bovenkant en het geheel wordt versierd met glitterplakstenen. Niet teveel want ze wil ze bewaren, zo mooi vind ze de glitters. We haken het elastiek door de gaten van het masker en ze past hem. Uiteindelijk is onze schoolmeid er een uurtje mee zoet geweest en is ze blij met het resultaat.

Het fantasiegezicht is van dikker foam en met chenilledraden om een potlood wikkelen kan je er een mooie haardos van maken. De wiebelogen erop plakken, eenknut3 mond uit het rode of roze karton of vloeipapier knippen, wenkbrauwen uit het zwarte vloeipapier. Het gezicht is helemaal naar eigen inzicht te vormen. Er is genoeg materiaal en voldoende tips voor onze kleuter. De kleuter vind de veren helemaal het einde en gelukkig zijn er nog over van het masker van de schoolmeid, ook op haar glitterstenen zit ze te azen, maar je kan niet alles hebben in het leven. De wiebelogen zijn helemaal de bom, prachtige blauwe kijkers. Het maken van krulharen vind ze nog wel leuk maar ze pakt snel de balpen af om een mond mee te tekenen. Ze is klaar en toont haar gezicht trots aan papa.

knut4Het maken van de confetti schaal bewaren we even tot de voorjaarsvakantie zelf. Het resultaat zullen we nog met de lezers van KiDDoWz op onze facebookpagina delen. De ballon is op te blazen, de confetti erop te lijmen, meerdere lagen over elkaar heen, goed laten drogen, zeker 24 uur en dan de ballon doorprikken. Daar verschijnt een schaal!

De Knutselbox is mooi verpakt, de opdrachten variëren maandelijks en er zit voldoende materiaal in. Ik vind het een voordeel dat de knutselwerken niet helemaal uitgekauwd zijn, maar er ruimte is voor eigen inzicht. De knutselbox is voor een persoon, een box voor een broertje of zusje is met korting van 30% te bestellen. Voor de lezers die genoeg inspiratie hebben om thuis te knutselen maar lam slaan bij het naderen van het kinderpartijtje biedt de Knutselbox ook een verjaardag Knutselbox aan. Goed voor 6 kinderen. Neem ook een kijkje in de webwinkel voor de proefbox en de vakantie knutselbox: http://deknutselbox.biedmeer.nl/

/Lmcmr

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.