DSC_0299Kennen jullie dat? Na een heel aantal maanden gebruik, neem je per abuis eens een blik in de thermoskan die je dagelijks gebruikt voor je koffie, thee of ander favoriet drankje. En dan realiseer je je ineens dat hij niet meer zo mooi helder en zuiver is als hij ooit was. Of nog veel vervelender, je jongste dochter heeft haar thermosbeker met daarin een yogurtdrankje al weken niet meer in de vaatwasser gezet omdat ze hem ergens onder het bed gelegd heeft (ik vraag me dan af waarom ze zoiets doet, maar je vindt ze meestal op de vreemdste plekken). Zodra je hem hebt open gemaakt, heb je er al meteen spijt van. Heel vervelend, want je wilt toch niet drinken uit zo’n ding waarvan je weet dat er heel wat bacterie- en schimmelculturen weken lang geregeerd hebben. Weggooien doe je uiteraard ook niet, want daarvoor zijn ze te kostbaar. En dochterlief zal echt de volgende thermosbeker niet beter behandelen, ongeacht hoeveel Elsas, Annas of Olafs erop staan. Dus hoe krijg je zo’n thermoskan, thermosbeker of theekan weer schoon? Voor veel mensen is het antwoord voor de hand liggend… schrobben, schrobben, schrobben en nog eens schrobben. En dan kom voor meteen voor het volgende dilemma te staan. Of de hals van de thermos is te klein voor de afwasborstel, of, zoals in mijn geval, de borstelsteel is te kort om fatsoenlijk de bodem van de kan te reinigen. Je kunt niet fatsoenlijk reinigen en aan het einde van de rit, geeft het een bijzonder onbevredigend gevoel om het ding nog te gebruiken. Maar dit hoeft nu niet langer meer dankzij de handige oplossing aangereikt door de Waterflessenwinkel.nl.DSC_0296

Na een review van een aantal leuke broodtrommeltjes en drinkbekers, bood waterflessenwinkel.nl mij het handige spul “Bottlebright” ter review aan. Met een scheikundige achtergrond kon ik meteen de handigheid van deze oplossing wel zien. Iedereen weet dat een chemische reiniging namelijk meestal wel handig is met hardnekkig vuil. De fles wordt schoon en voor bacteriën en schimmels is er geen overlevingskans, wat natuurlijk een aangename gedachten is. Echter de gedachte dat dochterlief eventueel het residu van zo’n zwaar chemisch goedje opdrinkt bij haar ranja omdat je niet voldoende gespoeld zou hebben, is natuurlijk een stuk minder aangenaam. En al die chemicaliën in het milieu is ook geen fijne gedachten, toch? Nou maak je dan bij Bottlebright maar geen zorgen, want Bottlebright is veilig in het gebruik, bevat geen chloor, bevordert het hergebruik van containers en is bovendien ook nog eens biologisch afbreekbaar. Maar als het zo vriendelijk is voor de mens en het milieu, is het dan wel agressief genoeg voor het vuil? Nou oordeel zelf maar op basis van de volgende foto’s.

DSC_0301De foto voor laat een thermoskan zien die na een verjaardag per ongeluk ongeleegd en ongespoeld de kast in is geplaatst. Toen ik hem twee maanden later weer wou gebruiken was de geur die eruit kwam na openen zeker indicatief dat simpel schrobwerk niet voldoende zou zijn. Dus haalde ik Bottlebright tevoorschijn, heb de thermos gespoeld en gevuld met heet water een tablet erin gedaan en hem een poosje laten staan. En voila, na twee keer naspoelen, ziedaar op foto twee het resultaat. Een kraak heldere thermoskan die er vanbinnen uitziet als nieuw. Dus Bottlebright is een veilige, milieuvriendelijke en vooral zeer eenvoudige manier om je thermoskannen, bekers en andere containers weer helemaal zuiver te krijgen zonder urenlang schrob werk, ruwe handen en geschaafde knokkels. Een absolute aanrader.

Eerder schreven wij voor dit bedrijf al de review van Grassys lunchbox, Goodbyn drinkflesje, opvouwbare fles en een thermofles.

Winnen:
Wij mogen een verpakking weggeven van Bottlebright weggeven. Laat hieronder een reactie achter waarom jij deze tabletjes goed kunt gebruiken en wie weet kom jij de lente en de zomer lekker schoon door. Mocht je niet kunnen wachten dan zijn ze uiteraard hier te bestellen.

Deze actie is inmiddels afgelopen!

28 thoughts on “Bottle bright + winactie

 1. Hallo,
  Daar maak ik graag kans op. De kids hebben beiden een thermoskan van een tante gekregen, die ze voor haar kinderen gebruikt hebben. Deze stonden echter al jaren bij hun in de kast. Bij openen kwam me er toch een geur uit, die ik er niet uit krijg en ze zijn wat aangeslagen van binnen. zonde, want nu gebruik ik ze dus niet.
  Wellicht dat met dit middeltje de geur verdwijnt en ze mooi schoon van binnen worden.

 2. Handig, daar heb ik inderdaad last van! Dus test het graag uit, zeker de drinkbeker van mijn zoontje.

 3. Handig als we straks weer flesjes mogen gaan geven aan onze kleine die we in Oktober verwachten. Maar ook voor de drinkbekers van onze dochter

 4. Mijn zoon heeft zijn beker op een hele onlogische plek verstopt en nadat ik hem weer heb gevonden is de geur niet te harden! Door deze tabletten kunnen we weer zijn beker gaan gebruiken en als het nog eens gebeurd dan weten we wat we kunnen doen 😉

 5. Hier kunnen wij het ook erg goed gebruiken bij ons word er vaak een thermoskan gebruikt. Maar omdat het lastig af te wassen is kan ik zulke tabletten goed gebruiken.

 6. lijkt me ideaal, wat een slimme uitvinding! Af en toe krijgen we ene dikke lip, en dat blijkt te komen van hetgeen waaruit we drinken, als het net schoon is !

 7. Hier drie jongens die hun bekers bij voorkeur op school, in/onder het bed of tussen het speelgoed bewaren in plaats van schoon in de kast, dus deze tabletjes zouden hier de kans krijgen om eens uitgebreid getest te worden!

 8. De lucht die uit de bidons komt, is niet te harden. Ik gooide ze tot nu toe meestal weg en probeerde mijn kinderen wegwerpflesjes mee te geven. Dit is niet goed voor het milieu, maar ik zag geen andere oplossing! Tot nu ….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.