lobbusBuitenspelen is gezond
Het mooie weer komt er weer aan, dan betekent dat we weer heerlijk onze tijd buiten kunnen besteden. Heerlijk zonnen met een goed boek, tuinieren of een barbecue houden. Maar in ons digitale tijdperk willen kinderen vaak binnen blijven om achter de computer te zitten om spelletjes te spelen, of om lekker op de bank met de iPad te spelen. En dat terwijl buitenspelen juist zo gezond is!

Lichamelijke conditie
Als kinderen buitenspelen dan kunnen ze hun energie goed kwijt. Daarnaast zorgt rennen, klimmen en springen voor een goede lichamelijke conditie en motoriek. Als kinderen veel buiten experimenteren met wat ze kunnen, dan zorgt dat voor een groter zelfvertrouwen op latere leeftijd.

Vitamine D
Kinderen zijn nog in de groei en sterke botten zijn daarbij van groot belang. Kinderen kunnen nog wel eens wat onhandig zijn en dan is het fijn als ze niet al te snel een bot zullen breken. Voor sterke botten is vitamine D onmisbaar. Deze vitamine komt beperkt voor in voedsel en wordt voornamelijk gevormd in de huid onder invloed van zonlicht. Veel mensen in Nederland hebben echter een tekort aan vitamine D, zelfs kinderen. Een goede reden dus om lekker veel tijd buiten door te brengen!

Weerstand
Als kinderen veel buiten komen, dan komen ze meer in aanraking met micro-organismen dan wanneer ze voornamelijk hun tijd binnen doorbrengen. Het is niet ongezond om met verschillende micro-organismen in aanraking te komen, het is zelfs onmisbaar voor het opbouwen van een goede weerstand! Des te beter de weerstand, des te kleiner de kans op ziekte.

Kies het juiste speelgoed
Heb je moeite om je kind naar buiten te krijgen? Zorg dan dat je het juiste speelgoed uitkiest. Wanneer het speelgoed leuk en uitdagend is om mee te spelen, dan zullen kinderen eerder geneigd zijn om naar buiten te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld eens naar het grote assortiment van Lobbes kijken om inspiratie op te doen.

Er zijn zoals genoemd talloze redenen om je kind naar buiten te sturen. Het is belangrijk voor de ontwikkeling, zowel lichamelijk als mentaal.

banner samenwerking

One thought on “Buitenspelen is gezond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.