SAMSUNG CAMERA PICTURESMet een aankomende verjaardag is het natuurlijk leuk om op zoek te gaan naar allemaal artikelen die te pas komen voor de perfecte verjaardag. Juist naar die perfecte verjaardag streef je als ouder toch naar. Slingers, ballonnen, taart, vlaai, drinken en noem het allemaal maar op (en uiteraard een hele hoop kaartjes, cadeau’s en visite). Je kunt het niet gek genoeg bedenken of het gebeurt. Ofschoon ik graag de perfecte verjaardag vier voor mijn kinderen trek ik ook een grens. Een taart met verschillende lagen versierd met van alles en nog wat, is hartstikke mooi maar wordt amper gegeten. Nee mijn kinderen willen aardbeienvlaai (in het seizoen), kruimelvlaai, abrikozenvlaai, tompouce (mini’s), soesjes en appeltaart (liefst zelf gebakken). 

SAMSUNG CAMERA PICTURESVia wat gegoogle kom ik terecht op www.cakeprint.nl een website met eetbare taartprints. Je hoeft absoluut geen keukenprinses te zijn om hiermee uit de voeten te komen. En dat is nou net wat ik nodig heb! Na een prettig contact met het bedrijf ontvang ik een doosje met daarin diverse producten zodat ik zelf aan de slag kan gaan. Geheel in stijl van de Minions en Frozen dus ook voor de kinderen een schot in de roos….uhhh taart!?!
Mijn dochter kon absoluut niet wachten en besloot om cupcakes te willen bakken samen met haar vriendinnetje. Terwijl de ene minimeid van chococupcakes hield, vond de andere de traditionele cupcakes weer heel lekker. Gelukkig lukt mij beiden erg makkelijk en zo stond ik een paar uur samen met de kinderen cupcakes te bakken om ze vervolgens te versieren. De meiden (beiden 5 jaar) zijn helemaal idolaat van Anna, Elsa en Olaf geen wonder dan ook dat de Frozen taartversiering er als eerste aan moest geloven.

SAMSUNG CAMERA PICTURESDe prints zitten met 24 stuks op één vel en zijn gemakkelijk met een (schone) schaar uitknippen. Aangezien de kinderhandjes nog niet zo heel erg gemakkelijk kunnen knippen heb ik deze taak op me genomen. Ondertussen staan de eerste cupcakes in de oven en kunnen de meiden hun geduld niet op. Uiteindelijk wilt een van de twee perse een print proeven en niet veel later zitten er twee dames te smikkelen van een Anna en Olaf print. Het gevolg: blauwe tongen!
Nadat ik uitgeknipt ben duurt het nog een paar minuten voor de cupcakes klaar zijn en kunnen de dames aan de slag.
De eetbare prints zijn uitermate geschikt voor cupcakes, koekjes of andere lekkernijen. Ook zijn er grotere prints te koop, deze zijn geschikt voor taarten en vlaaien. Een slagroom of kwarktaart zal zeker een geschikte basis zijn voor de print. Zit de print er eenmaal op dan kan de taart versierd worden. Hiervoor kun je onder andere de chocowriter en inkt stift pen gebruiken. Omdat de eerste verjaardag in oktober is beloof ik jullie hier t.z.t. een foto van te maken en deze via onze Facebook te delen.

De chocowriter is tevens ideaal om de prints mee te plakken. SAMSUNG CAMERA PICTURESEen klein beetje choco aan de onderkant van het plaatje is voldoende om het printje te bevestigen aan een cupcake of taart indien deze niet uit zichzelf blijft plakken. Ook is de chocowriter geschikt om extra versieringen aan te brengen. Probeer het eerst even uit op een blaadje of test-cupcake om de juiste druk uit te oefenen en een soepele beweging te maken.
Met de inkt stift pen kun je op de print plaatjes schrijven. Ook zijn er in de webshop blanco ouwels te koop zodat je zelf helemaal los kunt gaan.
Hartstikke leuk en hip voor de verjarende oma en/of opa die het huis al vol heeft liggen met knutselwerkjes. Alle (klein)kinderen aan het kleuren zetten en de meest unieke creaties vloeien voort. Als dat geen smakelijke verrassing wordt dan weet ik het ook niet meer!
TIP: Vergeet geen foto’s te maken want op=op.

/Miranda Young

 

(Visited 1.707 times, 1 visits today)

7 thoughts on “Cakeprint: Minions, Frozen, taartmes/schep, stift met eetbare inkt en chocowriter

  1. Geweldig! Dan heb je snel een leuke tractatie zonder dat je zelf urenlang in de keuken sta te knoeien! Meteen de website opgeslagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.