Een tijdje geleden las ik dat veel kinderen van 1 tot 12 jaar minder fruit, groente en vis eten dan wordt aanbevolen. Wat blijkt; bij de jongere kinderen is dit vaak wel het geval. Dat het belangrijk is weten we allemaal…en we weten ook dat kinderen vaak dingen niet lusten en dus een drama maken aan tafel. Toch is het van belang dat ze wel worden gestimuleerd om gezond(er) te eten. Hoogvliet heeft sinds kort een nieuw kindergroente en -fruit concept in de schappen liggen; Nickelodeon Kinderfruit! 

Kwartetspel
Het concept draait om een kwartetspel met Spongebob, Turtles en PAW Patrol, dat kinderen bij elkaar kunnen sparen bij elk bakje groente of fruit. Bij elk bakje met 120g tomaten, komkommers, paprika’s of druiven zit als beloning een kwartetkaart. Er is gekozen voor Nickelodeon omdat zij miljoenen kinderen aanspreken met figuren als Spongebob, de Turtles, PAW Patrol en andere karakters. Nadat de kinderen 32 kaarten hebben verzameld is het de bedoeling dat ze gewend zijn geraakt aan de gezonde tussendoortjes en op die manier gezond zullen blijven eten. De bakjes groente en fruit kosten 1 euro per bakje. Vanaf nu (week 50) ligt er ook nog eens een box met mandarijnen in de winkels…lekker!

Zelf een gezonde keuze maken
Hoogvliet wil kinderen stimuleren om zelf een gezonde keuze te maken. De samenwerking kwam tot stand met HillFresh en TNI. Stephan Schneider, marketing manager HillFresh: “We willen kinderen op een positieve manier verleiden om te kiezen voor een gezond product. Met dit nieuwe Nickelodeon fruit belonen we de kinderen direct voor hun gezonde eetlust en willen we ervoor zorgen dat ze met die beloning andere kinderen enthousiasmeren om ook voor gezond te gaan.”

Wat vinden wij ervan?
Eigenlijk krijgt de oudste altijd al groente én fruit mee naar school en dat wordt ook altijd opgegeten. Het liefste eet hij worteltjes en komkommer, maar ook paprika en tomaatjes zijn tegenwoordig favoriet. Witte druiven deed ik hem altijd al een plezier mee, dus Nickelodeon Kinderfruit past wel in zijn straatje. Ik denk dat dit concept een heleboel kinderen aan zal spreken, met name vanwege het kwartet. Eerst je bakje fruit/groente opeten en vervolgens kijken welke kaart erbij zit. Een spaarsysteem waar ze, als het spel compleet is, ook nog eens uren mee kunnen spelen. De jongste is nog niet echt bezig met tussendoor groente eten, maar we blijven doorzetten natuurlijk. Fruit daarentegen is wel zijn ding, dus dat gaat gelukkig heel erg goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.