Het is prettig om een voorraadje in huis te hebben van eten en drinken. Richt een voorraadkast in, waarin je de belangrijkste spullen hebt liggen. Maar wat zijn die belangrijkste onderdelen van de voorraadkast nu eigenlijk? Dit mag niet ontbreken!

Koffie

Geen dag zonder koffie. Je wilt niet voor de onaangename verrassing komen te staan dat je koffie op is. Een voorraad is dus essentieel. Haal je favoriete koffiemerk in huis. Zo zijn Segafredo koffiebonen in veel voorraadkasten te vinden. Zijn koffiebonen niets voor jou, maar wil je gemak? Denk dan aan Dolce Gusto koffiecapsules. Het voordeel aan koffiebonen en capsules is in ieder geval dat je ze perfect kunt bewaren in de voorraadkast, voor een langere periode.

Thee

Veel mensen drinken iedere dag thee. Dan heb je wel een voorraadje nodig! Met name van je favoriete theesoort is het slim om iets in de voorraadkast te bewaren. Het blijft goed, dus met bijvoorbeeld een kortingsactie kun je inslaan.

Olie

Olie (of lang houdbare boter) is bij het koken van iedere maaltijd weer nodig. Juist daarom is een voorraad belangrijk, zodat je nooit zonder komt te zitten.

Zout en peper

Zout en peper zijn dé smaakmakers van ieder gerecht. En een zout- of pepervaatje kan zomaar leeg zijn. Geen punt als het in jouw voorraadkast te vinden is. Je kunt steeds een nieuw vaatje aanbreken, of een grotere verpakking met korrels kopen, die je zelf aanvult in je molen.

Gedroogde kruiden

Verse kruiden kun je natuurlijk niet kwijt in je voorraadkast, maar gedroogde kruiden juist wel. Ga na wat je favoriete kruiden zijn, zoals tijm, rozemarijn of dille. Ze zorgen voor smaak in veel gerechten.

Noten

Gezouten of ongezouten: noten zijn een heerlijke snack. Je kunt ze ook goed combineren met een heleboel recepten. Gooi wat noten door een salade bijvoorbeeld, voor een goede bite.

Beeld: Canva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.