Voor de miljoenste keer lezen dat ‘we allemaal thuiszitten en ons aan moeten passen‘ wordt zo langzamerhand een beetje irritant. Snap ik…maar toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken door met deze zin mijn blog te beginnen. Ik ga namelijk tips geven hoe je thuis met je kinderen een VrijMiBo kunt organiseren…niet alleen nu de crisis nog niet over is, maar ook zeker voor later,  als het allemaal wel weer ‘wat normaler’ zal gaan.

Mocktails

Haal je mooiste glazen uit de kast en begin maar vast met verzinnen wat je erin gaat doen. Voor de kinderen natuurlijk Mocktails, want een drankje met alcohol is natuurlijk een heel erg slecht idee. Als ouder kun je wel iets voor jezelf inschenken met meer pit, maar alles met mate natuurlijk! Op internet kun je een heleboel verschillende recepten vinden voor Mocktails.

Laat de kids helpen met het maken ervan! Een stukje fruit aan je glas vastmaken, leuk rietje erbij en jullie zijn er helemaal klaar voor. Een kan aanmaaklimonade doet het trouwens ook altijd goed….

Zwemmen in eigen huis of tuin

Misschien heb je er nog niet eerder aan gedacht (de man des huizes keek me raar aan toen ik erover begon) maar een opblaasbaar zwembad in je huis, kan je VrijMiBo een tropische twist geven. Wij hebben zelf geen balkon, of tuin en op ons dakterras is het plaatsen van een groot zwembad niet toegestaan. Onder onze woning bevindt zich een supermarkt…dus vanwege het gewicht is het niet wenselijk om het bad erop te plaatsen. Ik zag al op meerdere plekken (online) voorbij komen dat mensen hun zwembad naar binnen hadden verplaatst, zeker toen de temperaturen nog iets lager waren. Als je de verwarming iets hoger zet en voldoende doeken (of een zeil) eronder legt, dan kunnen de kinderen naar hartenlust ‘zwemmen’ en dat dus gewoon in de woonkamer (of keuken, wat je wilt). Een paar mooie planten eromheen zetten, speelgoed erin en het plezier kan beginnen. Heb je wel een tuin…en zijn de temperaturen lekker, dan is het bad buiten zetten natuurlijk een nog beter idee. Parasolletje erboven (ondanks dat, nog wel goed insmeren natuurlijk), stoel ernaast voor jezelf (en de hapjes binnen handbereik) en laat die VrijMiBo maar beginnen! Wij zijn ons al aan het oriënteren voor een niet al te groot intex zwembad, gelukkig zijn deze er in allerlei soorten en maten, dus komen we er vast en zeker wel uit. De kinderen kunnen in ieder geval niet wachten om lekker te mogen spetteren.

Kleed de boel gezellig aan

Hang gerust een heleboel slingers op…het is misschien geen verjaardag, maar het is wel een soort feestje…jullie zijn tenslotte gezellig samen. Misschien ook tijd voor een leuk tafelkleed, een heleboel ballonnen (buiten misschien zelfs waterballonnen) en kleurrijke servetten?! Als jullie dan ook nog eens een beetje aandacht aan jullie kleding en uiterlijk besteden, dan is het plaatje helemaal compleet.

Lekkere hapjes

Een lekkere bitterbal (een echte of vega) mag natuurlijk niet ontbreken, evenals een kaasplankje, allerlei soorten tapas en natuurlijk chips voor de kinderen. Maak het zelf, of koop het in de supermarkt….misschien is samen sushi maken ook wel een leuk idee! Ik deelde al eerder een aantal lekkere hapjes met jullie, die natuurlijk niet alleen op oudejaarsavond geschikt zijn, maar eigenlijk bij iedere borrel die je organiseert.

Je kunt er ook voor kiezen om hapjes te laten bezorgen door een lokale ondernemer…niet alleen tijdens de crisis zijn zij blij met bestellingen natuurlijk.

Nodig opa en oma digitaal uit

Nu ze er eventjes fysiek niet bij kunnen zijn, is het een goed plan om opa en oma uit te nodigen, maar dan digitaal. Voor die tijd kunnen jullie natuurlijk wel een aantal hapjes voor de deur zetten bij ze (mits ze in de buurt wonen). Zo kunnen jullie samen genieten van een gezellige borrel op afstand. Misschien kunnen jullie zelf een spelletje doen samen (een leuke quiz bijvoorbeeld). En tegen het einde van de borrel, wil opa of oma misschien ook nog wel een verhaaltje voorlezen…

DJ spelen

Iedereen heeft een eigen muzieksmaak, dus zorg ervoor dat iedereen ook zijn/haar favoriete nummer te horen krijgt. Maak van tevoren een playlist, bijvoorbeeld via Spotify en draai deze af gedurende de VrijMiBo. Vergeet ook opa en oma niet…die hebben ook vast een verzoeknummertje! Denk wel aan het volume…de buren zijn er ook nog!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.