Even dat berichtje beantwoorden, even die email checken en voor je het weet, word je helemaal gezogen in de grappige kattenfilmpjes op Facebook terwijl je eigenlijk quality time met je kind had ingepland. Een onderzoek van Panelwizard wees uit dat 9 op de 10 Nederlanders het asociaal vindt als ouders meer met hun mobiel bezig zijn dan hun kinderen. Toch geven ouders eerlijk toe dat zij zichzelf er weleens op betrappen. Telecombedrijf Ben roept iedereen op om meer tijd door te brengen met hun kind en roept mobielvrije-vrijdag in het leven. Wat je dan op zo’n middag doet? Laat je inspireren door deze 5 To Do’s.

Spelletjesmiddag

Pak wat lekkers te eten en te drinken en trek de spellenkast maar open voor een middagje mens-erger-je-niet! Maak het extra spannend door een prijs te beloven aan de winnaar van het spel of laat de verliezer die avond koken. Wie van jullie is het meest competitief?

IJs maken

Of het nu bloedheet is of druilerig als vandaag, iedereen wordt blij van ijs. Nee, jullie gaan niet samen naar de supermarkt om ijs te kopen, maar jullie gaan het zelf maken. Worden het fruit-ijslolly’s of gaan jullie voor zelfgemaakt roomijs? Geef de regie uithanden en laat je kind, als een echte chefkok, het voortouw nemen in het bedenken van de smaak. Organiseer na afloop een proeverij voor het hele gezin en kies samen jullie favoriete smaak.

Thuisbioscoop

Leg kussens op de grond, maak zelf popcorn en start je eigen filmmarathon. Iedereen kiest zijn/haar favoriet en jullie kijken ze allemaal samen. Weet jij wat de lievelingsfilm is van jouw kind en waarom? En wat weet jouw kind eigenlijk over jouw favoriete (jeugd)films? Het zal je verrassen hoeveel je te weten komt over elkaar op basis van wat iemand graag kijkt (of luistert).

Muziekquiz

Ook door muziek kom je veel te weten over iemand. Dit spel kan je met z’n tweeën doen of in teams (ouders tegen de kinderen). Maak allebei een playlist met ‘jouw’ muziek, minstens 20 nummers. Het moet muziek zijn waar jij graag naar luistert of waar je goede herinneringen aan hebt. Om de beurt laten jullie een nummer aan elkaar horen en de ander moet raden welk nummer/artiest het is.

Watergevecht

Emmers, waterpistolen en waterballonnen: de perfecte ingrediënten voor een verkoelende zomermiddag. Trommel het hele gezin op voor deze speelse activiteit. Kinderen krijgen de mogelijkheid om lekker te rennen en hun ouders eens goed te grazen te nemen. Succes gegarandeerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.