Hebben jullie het afgelopen jaar een kindje gekregen? Dan is dit ook het jaar geweest waarin jullie voor het eerst ouders werden. Een grote verandering. Niets is meer hetzelfde, maar elke dag is opnieuw gevuld met zoveel liefde. Niet alleen voor je kind, maar ook voor je partner. Want hoe trots ben jij op hoe ze het allemaal doet? Hoe ze dag in, dag uit, alles voor jullie kleintje geeft? Je voelt het wel, maar het is lastig om te uiten. Moederdag biedt dan ook de perfecte gelegenheid om dit wel te doen.

Moederdag valt dit jaar op 14 mei. Genoeg tijd dus om nog wat te regelen. Maar hoe maak je die allereerste Moederdag voor je partner nou echt onvergetelijk? Welke Moederdag cadeaus zijn geschikt? Welke activiteiten onderneem je? In dit artikel geven we alle inspiratie die je nodig hebt voor een geslaagde dag.

Een blijvende herinnering aan jullie baby

Al in de zwangerschap blijven mensen vertellen hoe snel de tijd zal gaan als de baby er eenmaal is. Op dat moment kan je dit nog nauwelijks geloven. De zwangerschap lijkt soms eeuwen te duren. Pas wanneer jullie kleintje is, begrijp je dat niet zomaar een cliché is. De weken lijken voorbij te vliegen. Heb je eerst nog een hulpeloze baby in je armen liggen, zie je deze na enkele weken al bewust lachen en vervolgens meer gaan bewegen. Voordat je het weet, loopt er een dreumes rond in huis. Het is bizar hoe snel de tijd gaat als je eenmaal ouders bent geworden.

Je wil de tijd dat ze nog zo klein waren niet vergeten. Je partner ook niet. Daarom is het een fantastisch idee om juist voor deze Moederdag een blijvende herinnering cadeau te doen. Bijvoorbeeld in de vorm van een gegraveerde sieraad. Natuurlijk is een bos bloemen of iets lekkers ook leuk, maar dat is niet blijvend. Een sieraad kan dagelijks gedragen worden. Elke dag wordt ze zo weer herinnerd aan hoe goede moeder ze is en hoe mooi die allereerste Moederdag was.

Even tijd voor haarzelf

Het ouderschap is fantastisch. Het geeft enorm veel. Maar dat neemt niet weg dat het ook ontzettend zwaar is. Zeker voor haar. Niet alleen de zwangerschap neemt veel van het lichaam weg, maar ook de slapeloze nachten, het geven van borstvoeding, de weken zwangerschapsverlof waarbij zij grotendeels alleen voor de zorg van jullie kind verantwoordelijk was. Het gevoel altijd ‘aan’ te moeten staan, is echt even wennen. Dat kan ook enorm vermoeiend zijn. Daarom belangrijk dat ze zichzelf niet alleen als moeder gaat zien, maar ook als de vrouw die ze was en nog steeds is.

Een van de mooiste cadeaus die je haar dus kunt geven, is even wat tijd voor haarzelf. Gewoon even niets hoeven. Dat hoeft niet groots te zijn. Je kunt ook voorstellen om de kleine een middagje alleen mee te nemen, zodat zij kan bijslapen. Of boek een dag wellness voor haar en een vriendin. Je zult merken dat dit haar echt onwijs goed zal doen. 

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.