We hebben Sinterklaas uitgezwaaid en nu staat zijn ‘broer’ de Kerstman alweer voor de deur. Dit jaar, ziet Kerst er voor ons allemaal anders uit dan ‘normaal’. Toch is Kerst helemaal overslaan voor velen niet echt een optie. Je kunt het in je eigen huis natuurlijk ook gewoon gezellig maken, met een mooie kerstboom, vrolijke lampjes, lekker eten en cadeaus. En over dat laatste, daar wil ik het vandaag hebben. Een cadeau voor een man; ik vind het niet altijd heel makkelijk om weer wat te verzinnen. En om nou weer een oudejaarslot te kopen…..ik deel wat andere ideeën met jullie. 

Boek

Vroeger was het bij ons thuis traditie om in ieder geval een boek te geven met kerst. Er is gelukkig veel aanbod qua boeken, aangezien niet iedereen even dol is op lezen. Je kunt kiezen voor een mooie biografie (die van sporters doen het vaak wel goed bij de meeste mannen), maar wat ook een leuke is: Guinness Worlds Records 2021. Veel plaatjes en ook wel tekst, maar in deze tekst staan interessante weetjes, welke de betreffende man weer kan delen met collega’s tijdens de wekelijkse Zoom-meeting, om eventjes wat luchtigs erin te knallen.

Koffie of theeleut?

Is de betreffende man een koffie- of theeleut, dan is het altijd leuk om hem een mooi pakket met koffie (of dus thee) te geven. Kies wel voor een mooie verpakking, een pak aroma rood of eigen merk theezakjes zijn niet echt feestelijk om te geven, ook al zou je er een prachtig kerstpapiertje omheen doen. Wil je echt geen doen en laat je budget het toe, dan zijn er tegenwoordig ook prachtige waterkokers en koffiemachines te koop. Meteen een investering, welke er ook nog eens mooi en stijlvol uitziet.

Lichaamsverzorging

Niet alleen vrouwen houden van lekkere douchegel, hoewel je dit vaak wel denkt als je door de winkels loopt. Zeker richting de feestdagen springen de cadeau pakketten met lichaamsverzorging meteen in het oog. Een lekkere douchegel of shampoo is ook voor een man leuk om te krijgen. En een lekkere deodorant is ook geen overbodige luxe.

Parfum

Parfum is wel tricky als je een persoon minder goed kent, maar aangezien we toch binnen huiselijke kring Kerst gaan vieren, weet je vaak wel wat de man des huizes een lekkere geur vindt. Houd er wel rekening mee dat je eigenlijk nergens echt meer kunt ruiken wat je koopt (- iets met een virus). Je kunt je natuurlijk wel laten adviseren en benoemen aan de winkelmedewerk(st)er welke parfums er in het badkamerkastje staan. Deze zal dan zeker weten de prachtigste geuren aanbevelen. Ga je liever voor save, koop dan een parfum wat hij al kent, dan zit je zeker weten goed.

Spiegel voor het scheren

Is de man in kwestie een verzorgd type? Of is hij juist iemand die volgens jou wel wat meer aan zijn uiterlijke verzorging zou mogen doen? Hoe zal hij reageren als uit die prachtige cadeauverpakking een spiegel voor het scheren tevoorschijn komt? Wellicht houdt hij zijn baard, bakkebaarden en/of snor vanaf nu wel goed bij. En als het een spiegel is welke je op kunt hangen, dan is make-up bijwerken vanaf nu voor jou ook een stuk makkelijker. Win-win!

Telefoonhouder

Nee, niet iedereen heeft een keihard-door-de-auto-galmende-telefoon-optie! Ikzelf functioneer prima met een telefoonhouder, in plaats van zo’n schreeuwerig systeem. Ik weet niet of het jullie weleens opvalt, maar soms kun je letterlijk mensen horen bellen in de auto (met dichte ramen)…je hoort de bestuurder niet, maar degene aan de andere kant van de lijn dus wel. Overigens heb je ook voor op de fiets een telefoonhouder, handig als je graag aan wielrennen doet, of als moeder bepakt en bezakt van A naar B moet fietsen….op je elektrische bakfiets natuurlijk (ik woon in het Gooi, remember). Even zonder dollen; je telefoon in je hand houden is tijdens het autorijden en fietsen verboden en je kunt er hoge boetes voor krijgen. En als je wilt beeldbellen via WhatsApp, dan is het gewoon makkelijk dat je je telefoon niet hoeft vast te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.