Een Kerstkaart versturen is voor de gemiddelde persoon (helaas) niet meer heel erg vanzelfsprekend. Waar je vroeger jezelf bijna kon begraven onder de kaarten, zijn er nu misschien maar een handjevol mensen die de moeite nemen om een kaartje op de bus te doen. De fysieke winkel nodigt tegenwoordig wellicht ook niet meer zo uit om binnen te stappen en waarom zouden we het onszelf moeilijk maken? We hebben het allemaal druk en om tijd te besparen doen we dus bijna alles online. Denk aan shoppen, internetbankieren, mails versturen, programma’s terugkijken, informatie opzoeken etc. Omdat ik dus wel een echte voorstander ben van ‘het ouderwetse’ (schrik niet, ik heb zelfs een papieren agenda) wil ik jullie laten zien hoe leuk het is om iets te versturen via internet, maar dan wel zo persoonlijk mogelijk!

Afgelopen vrijdag ging de telefoon; mijn vader belde “of ik wel helemaal goed bij mijn hoofd was?”. Het antwoord hierop is simpel, nee dus….maar ik vroeg wel waarom hij dat aan mij vroeg. Er was namelijk een aantal minuten daarvoor een gigantische doos bij hem gebracht door de postbode. Uiteraard werd deze opengemaakt en daar verscheen een reuze Kerstkaart, met ons gezin als afzender. Dat was niet het enige. er zat namelijk ook een prachtige bos bloemen bij (inclusief vaas). Daar mijn vader niet zo gauw iets voor zichzelf koopt of wil vragen, was hij enorm verrast, maar is het eigenlijk iets wat hij niet per definitie nodig vindt. Als je alles al hebt, dan hoeft daar niet meer bij toch? Echter, ik denk daar dus anders over. Mijn ouders zijn onze steun en toeverlaat, in goede tijden, maar ook zeker in de mindere tijden. Een zeer verdiende bos bloemen dus! En mijn moeder, die aan het werk was toen de postbode voor de deur stond, houdt erg van bloemen, dus een schot in de (letterlijke) roos! Zij beiden blij, wij nog blijer omdat ons gebaar zo gewaardeerd werd.

Point of this (personal) story; ik vind dat een ieder wel eens een mooi gebaar richting een ander kan doen, of dit nou groot is of klein. Zeker zo rondom Kerst realiseer ik mij des te meer wie er allemaal niet meer zijn, maar ook zeker wie er gelukkig nog wel zijn. Het leven moet je vieren en wat is er dan leuker dan dit gezamenlijk te doen? Het Kerstgevoel bezorgen door het versturen van een Kerstboeket is een heel erg goed idee. Zeker als je niet heel erg dichtbij je geliefden woont en je ze toch wilt laten weten dat er aan ze gedacht wordt. En of je nou voor de ouderwetse manier kiest, of de digitale….je geliefd voelen of een ander het idee geven dat hij/zij geliefd is, is toch het allerbelangrijkste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.