Je kind heeft door corona waarschijnlijk de laatste tijd veel tijd thuis moeten doorbrengen. Zo was thuisscholing bijvoorbeeld opeens dagelijkse kost en was bij elkaar spelen niet meer zo vanzelfsprekend. Daarom kan het leuk zijn om eens een kinderfeestje te geven zodat je kind zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes weer allemaal samen kan zien! In dit artikel geven we je een aantal tips!

Knutselen

Ga eens lekker knutselen met de kinderen. Als het mooi weer is kun je buiten een tafel klaarzetten met daarop de benodigdheden voor het knutselen. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je heel wat leuke dingen bedenken, zoals iets maken met strijkkralen, poppetjes van hout maken of sleutelhangers knutselen. Daarnaast zou je ook kunnen gaan tekenen of schilderen met de kinderen; geef een prijs aan degene die het mooiste kunstwerk heeft gemaakt!

Spelletjes

Je kunt natuurlijk ook gewoon allerlei verschillende spelletjes of leuk buitenspeelgoed in de tuin neerzetten zodat de kinderen ermee kunnen spelen. Leg de spelletjes en het speelgoed dan op verschillende plekken in de tuin en laat de kinderen in tweetallen telkens bij één van de spelletjes spelen. Zo zorg je ervoor dat er geen ruzie ontstaat over wie met welk spel mag spelen. Het is leuk als je veel verschillende spelletjes hebt zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen. Ga dus op zoek naar goedkoop buitenspeelgoed waarvan je denkt dat de kinderen het leuk zullen vinden!

Water

Kinderen vinden het erg leuk om met water te spelen. Schaf daarom een opblaasbaar buitenzwembadje aan zodat de kinderen hier in kunnen spelen. Als er veel kinderen op het feestje komen en ze niet allemaal tegelijk in het badje kunnen is het een leuk idee om nog waterpistolen en ander waterspeelgoed aan te schaffen zodat je achtertuin een echt waterparadijs wordt!

Seizoenstafel

Nog een leuke optie: samen met de kinderen een seizoenstafel maken. Je kunt dit buiten doen, maar bij slecht weer is dit ook binnen een leuke mogelijkheid. Zet een tafel klaar in de tuin en laat kinderen in de buurt naar spullen zoeken die ze op de seizoenstafel kunnen neerleggen. Nu zul je ze een zomertafel laten maken, dus kun je de kinderen mooi zand, schelpjes, kleurige bloemen en bijzondere stenen laten zoeken. Maak op het einde een foto zodat jullie de tafel later nog eens kunnen bekijken! 

Afbeelding: Shutterstock

One thought on “5 ideeën voor een kinderfeestje in de achtertuin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.