4 redenen waarom chocolade een perfect cadeau is voor elke gelegenheid

Chocolade is één van de meest populaire lekkernijen die er zijn! Het maakt deel uit van ontzettend veel feesten, denk aan bijvoorbeeld Valentijnsdag, maar ook Sinterklaas! Chocolade is er in zoveel soorten en smaken dat het moeilijk kan zijn om de juiste te kiezen voor de gelegenheid. Dus ik ben hier om je daarbij te helpen!

Wanneer zie jij de meest bijzondere chocolade?

Toen ik vroeger klein was, wist ik dat mijn ouders in ieder geval rond Sinterklaas thuiskwamen met een chocoladeletter die helemaal versierd was. Het zag er altijd enorm exclusief en speciaal uit en wij mochten altijd maar een klein stukje hiervan. De gewone letters uit de supermarkt waren lang niet zo lekker als deze, al was het maar vanwege het uiterlijk. Dus als ik aan bijzondere chocolademomenten denk, dan springt Sinterklaas er toch écht uit. Gelukkig zien we steeds meer exclusieve chocolade! Zo wordt het nog leuker om het cadeau te geven.

4 redenen waarom chocolade een perfect cadeau is voor elke gelegenheid

Waarom chocolade het perfecte cadeau is

Chocolade is iets wat de meeste mensen niet kunnen weerstaan. Het kan voor bijna elke gelegenheid cadeau gegeven worden, of het nu voor je geliefde is op Valentijnsdag, de verjaardag van je beste vriendin of aan jezelf, omdat je ongesteld bent en je enorme buikkramp hebt en enorme cravings. Je kan kiezen uit ontzettend veel chocolade en dat maakt het tegelijk zo moeilijk. Er is namelijk tegenwoordig zoveel keuze. Geef je nu zeezout-karamel of toch puur? Of witte chocolade, waarvan sommigen roepen dat het geen chocolade is, omdat het van cacaoboter is gemaakt in plaats van cacaobonen. Kortom: we maken het onszelf steeds moeilijker!

Toch is het echt niet zo dat je per sé de perfecte reep moet hebben. Nee, het gaat om het idee én toch vaak ook om de verpakking of hoe iets is gemaakt. Zo mocht mijn zoon eens in de herfst bonbons uitzoeken en koos hij voor dingen die hij herkende: “Paddestoelen gemaakt van chocolade, mama! En kijk, eikeltjes!” Hij koos wat hij er mooi uit vond zien en vervolgens wilde hij graag langs opa en oma en naar huis toe om alle chocolaatjes uit te delen. Ik weet echt niet meer of ik mijn chocolaatje lekker vond, maar ik weet wel dat ik zo vertederd was door het feit dat mijn zoon graag wilde delen.

Hoeveel chocolade geef je?

Goed, je bent eruit: je wilt chocolade cadeau doen. Top! Alleen, hoeveel geef je dan? Dit ligt aan de context. Zo kreeg ik toen ik eens toen ik een heftige menstruatie had, maar liefst 10 repen chocolade cadeau en een bos bloemen van mijn nu man. Het ging niet om die 10 repen chocola, maar wel om het feit dat hij mijn klachten serieus nam en voor me zorgde. Net als dat mijn zoontje met 6 bonbons iedereen blij wist te maken en mijn ouders’ werkgever met een chocoladeletter twee kinderen blij maakte. Kortom: het gaat niet om kwantiteit, maar om de kwaliteit. Oftewel: waarom geef je iets cadeau? Mocht je het niet helemaal zeker weten, dan kun je eventueel ook bonbons geven als dessert, een badeend van chocola omdat iemand bijvoorbeeld dol is op badeendjes, hartjes omdat het Valentijn is, diamanten chocolade omdat dat beter is dan de diamantindustrie steunen enzovoorts. Kortom: er is altijd wel een reden te bedenken waarom chocolade een goed plan is!

Oké, tenzij iemand niet van chocolade houdt. Maar dan geef je het om het vervolgens zelf op te eten 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.