Roald Dahl is een schrijver die we allemaal wel kennen. Een tijdje geleden keek ik samen met de oudste nog The Witches, naar zijn gelijknamige boek. Een veelzijdige schrijver met soms ietwat vreemde verhalen voor volwassenen en hier en daar een griezelige twist voor kinderen. Gelukkig heeft hij ook erg veel grappige werken uit zijn mouw geschud en ook wat educatief materiaal. Kortgeleden kwamen er twee nieuwe kartonboeken uit, met de illustraties van Roald zijn favoriete illustrator Quentin Blake. Deze boeken kun je inzetten om je kind(eren) te leren tellen en om de vormen te leren. Wij ontvingen van beide boeken een exemplaar om eens door te bladeren met onze kleuter. 

Onze mening

De boeken zijn gemaakt van stevig karton (niet geheel onbelangrijk met kleine kinderen). Ze zijn handzaam voor de lezer, omdat ze niet heel erg groot zijn. De illustraties zijn herkenbaar en laten precies zien wat er wordt verwacht. Bij het getal 1 staat 1 persoon, bij het getal 2, staan er twee enzovoorts. Ook de vormen worden in het boek hierover duidelijk naar voren gebracht. Er zit een verhaal in beide boeken en er worden vragen gesteld om de lezer ‘te trainen’. Een leuke aanwinst voor op je boekenplank of in het boekenrekje op de kinderkamer!

Roald Dahl – Tellen

Tellen is iets wat we allemaal hebben moeten leren. Tellen is het vaststellen van het precieze aantal van een hoeveelheid objecten, bijvoorbeeld blokken. Je doet dit door het opnoemen van de telwoorden (één, twee, drie enz.) en achtereenvolgens de objecten (blokken) aan de telwoorden te koppelen. Het telwoord dat bij het laatst getelde object genoemd is, geeft het totale aantal van de objecten aan. Tellen wordt vaak door kinderen gebruikt om te laten zien hoe ver ze zijn met het beheersen van de cijfers en de getallen. Ook als je een vreemde taal leert, begint je vaak met het tellen (in het Engels bijvoorbeeld; one, two, three enz.).

Tel je mee hoeveel krokodillen er zijn? En hoeveel kinderen wil de Reuzenkrokodil opeten? 1, 2, 3… daar gaan we!
Twee kleine kinderen wachten op een vriend, maar heb jij ook de verstopte Reuzenkrokodil gezien?

Meer informatie vind je hier.

Roald Dahl – Vormen

In het algemeen is een vorm hoe een voorwerp zintuiglijk (tast, zicht, enzovoorts) op de mens overkomt, bijvoorbeeld cirkel, vierkant, rechthoek, ovaal, driehoek. Je leert dit als kind vaak op de basisschool, maar ook jongere kinderen komen al een heel eind, bijvoorbeeld door het gebruik van een vormenstoof of het maken van een puzzel met verschillende vormen.

Ontdek de verschillende vormen met de bekende personages van Roald Dahl. 
Je ziet een grote ronde zon, een vlieger die vrolijk door de lucht zweeft en de scherpe tanden van de Reuzenkrokodil! En wie verstopt zich achter het luikje van het raam?

Meer informatie vind je hier.

94 gedachten over “Ontdek de fantasierijke wereld van Roald Dahl met deze kartonboeken!

 1. Voor de kids doe ik reuze graag mee want we hebben tijdens de Corona beperkingen zoveel voorgelezen dat een paar nieuwe boekjes meer dan welkom zijn!

 2. Doe mee voor onze kids; de andere geweldige boeken van Roald Dahl zijn nu nog te hoog gegrepen, dus deze zijn zeer welkom 👍

 3. Ik doe graag mee voor het dochtertje van mijn collega. Zij wordt binnenkort 1 jaar en niets leuker dan boekjes te geven.

 4. Ik doe mee voor mijn beste vriend zijn nieuwe kind.
  Vroeger zelf als kind de grootste fan van Roald Dahl’s ‘Grote Vriendelijke Reus’!

 5. Mag een opa ook meedoen? Heel graag voor mijn jongste kleinzoon Willem. Hij moet Roald Dahl snel leren kennen! Dank je wel en fijne dag!

 6. Wat een leuke boekjes. Ik doe heel graag mee zodat ik een vriendin van mij hier blij mee kan maken. Ze heeft twee kleine kinderen, die zullen dit echt leuk vinden.

 7. Ik wil dit graag winnen voor mijn zoontje, Roald Dahl is perfect voor de fantasie. Vroeger zelf
  heel veel plezier gehad van deze boeken, nu is het tijd voor mijn eigen kinderen!

 8. Zou het graag voor mijn zoontje willen winnen. Hij zit nu in groep 2 en hij heeft veel moeite met de basisvaardigheden van het rekenen. Dit maakt hem best onzeker en hij raakt ook gefrustreerd hierdoor. We zijn zelf al veel met hem aan het oefenen. Veel bordspellen met dobbelstenen en telliedjes aan het zingen. Dus de boeken zullen een goede aanvulling zijn.

 9. Tijdens mijn nieuwe carrière als thuisonderwijzeres in de lockdown hebben we volop moeten oefenen met tellen. En ook cijfers herkennen en benoemen. Keek er erg tegenop met de thuisstudie, maar stiekem was het toch erg leuk om te doen en vooral als je je kind ziet genieten dat mama nu de juf was. Dus zou toch graag verder willen met de “thuisstudie” moet alleen nog boekjes voor in mijn klas!!

  1. De combinatie van Roald Dahl en Quentin Blake is geweldig. En dan nu in de vorm van educatieve boeken. Natuurlijk wil ik die ook graag winnen.

  1. Ik zie dat ik al nummer 68 in de rij ben! En hoe val je dan nog op, en alles is al gezegd🧐.
   Dan maar onder het motto:
   WIE NIET WAAGT, WIE NIET WINT!!

 10. Onze zoon gaat dit heel leuk vinden en wij als ouders ook. Spelenderwijs leren, superideaal!
  Hij krijgt steeds meer weet in kleuren en vormen en we zien aan hem dat hij het ook heel leuk vind!

 11. Ik doe heel graag mee voor mijn oppaskindje die altijd een lekker beschuitje voor mij smeert bij de koffie. Tis zo’n lieverd, kunnen we samen lezen!

 12. Dat zijn leuke boekjes. Mijn kleine nichtje is bijna jarig, dit zou een leuk extraatje zijn! Boekjes vindt ze al erg interessant.

 13. Oh wat ontzettend leuk zeg! Roald Dahl… je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen 😉 Helemaal top! Deze tante zou daar graag haar neefje en nichtje mee verrassen

 14. Wat leuk dat nu ook de allerkleinsten kunnen genieten van Roald Dahl. Ik win graag deze leuke boekjes voor mijn kleine nichtje.

 15. Met deze leuke en leerzame boeken van Roald Dahl
  geniet mijn neefje van ieder verhaal.
  Hiermee wordt hij echt in het zonnetje gezet
  en beleeft hij veel lees- en leerpret!

 16. Dit is wat ik het allerliefst doe: lezen en met mijn kleinkinderen spelen…. die 2 ukkies zijn gelukkig ook heel dol op voorlezen, de appel valt niet ver van de boom binnen onze familie. Ik weet zeker dat zij, en ik ook, onwijs blij worden van de vrolijke, leerzame, kleurrijke boekjes

 17. Ik doe graag mee om dit te winnen voor mijn nichtje en neefjes! Zodat we gezellig samen kunnen lezen als ze hier komen spelen 🙂

 18. Geweldig zou graag deze boeken willen inzetten om met onze peuter die bijna kleuter word om te leren tellen en om de vormen te leren. Goede voorbereiding voor en tijdens de basisschool.

 19. Zou graag samen met mijn zoon(5) de “fantasierijke wereld” van Roald Dahl willen gaan ontdekken met deze kartonboeken.

 20. Dit is zeker een aanwinst voor onze boekenplank. Ook tof dat er een verhaal in zit in beide boeken, zo valt het niet op voor mijn zoon dat dit leer boekjes zijn en ik hem dus ” stiekem” kan trainen.

 21. Tellen is nog iets wat mijn kindje moet leren. En vooral het vaststellen van het precieze aantal van hoeveelheid objecten.
  Maar met de hulp van die REUZENkrokodil gaat het vast goedkomen.

 22. Ik doe mee voor mijn zoontjes. Het lezen van e-boeken via de bieb zijn we nu toch wel een beetje zat. Wat zou het lekker zijn als we gewoon weer door een boek kunnen bladeren. We kunnen wel met z’n allen shoppen, maar even lekker struinen door de biebboeken is helaas nog niet toegestaan. Toch raar?

 23. Tellen is de basis van al het rekenen! En tellen is iets wat we allemaal moeten leren. Dus kom maar op met die boeken!!

 24. Wat een goede boeken. We zijn erg nieuwsgierig wie er achter het luikje van het raam verstopt zit? En spannend hoeveel kinderen de reuzenkrokodil wil gaat opeten? Dus we doen graag mee.

 25. Ohhh zo leuk, Roald Dahl is mijn favoriete kinderboekenschrijver! Ik doe heel graag mee voor de kindjes van mijn vriendin.

 26. Vind de boeken van Roald Dahl geweldig, ze zijn vaak bizar en voor de kinderen grappig vreemd en onvoorspelbaar.
  Maar wel uit perspectief vanuit het kind geschreven.
  Ben erg benieuwd naar deze educatieve boeken van hem, zou daarom ook graag een kans willen wagen.
  Heben al de boeken Sjakie en de chocoladefabriek en Matilda en De Griezels maar daar is onze zoon nog iets te klein voor. Hij is nu 5 jaar.

 27. Ik doe erg graag mee voor mijn dochtertje, heel erg leuk 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal 🥰🥰🥰

 28. Ik doe mee voor mijn neefjes, allebei een boekje van mijn favoriete jeugdboekenschrijver! Wat heb ik genoten van Mathilda en Sjakie.

 29. ik doe graag mee voor onze dochter, die eind deze maand 1 kaarsje mag uitblazen! ze vindt boekjes lezen nu al fascinerend

 30. Ik zou graag een kans maken op deze 2 geweldige boeken, en ik doe mee voor mijn zoontje van 4 jaar.

 31. Ik doe heel graag mee voor mijn nichtje. Ik ben degene die altijd de verhalen vertelt en voorlees. En ik vind het ook super leuk. De boekjes dat zou geweldig zijn. Want om voor te lezen heb je ook geweldige verhalen nodig.

 32. 1 2 3 4
  met dit boekje gaan we lezen/leren met plezier!
  5 6 7 8
  we staan in de wacht!!
  9 10
  of we winnen zullen we zien 🙂

 33. Ben zelf altijd juf geweest nu gepensioneerd. Maar kan het niet laten. Heb zelf nooit kinderen gekregen maar daarom geniet ik des te meer van mijn neefjes.
  De jongste is nu 5 jaar en komt altijd op dinsdag bij juffrouw tante op bezoek om samen gezellig te leren. Zou het leuk vinden om dit deze boekjes te winnen en lekker met hem daarin te lezen en te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.