SAMSUNG CAMERA PICTURESOok in het zuiden van het land is de zomervakantie begonnen. Maar voorafgaand aan deze, welverdiende, vakantie werd er uitgebreid stil gestaan voor het afscheid van de meesters en juffen op de scholen. Een juffen en meesterdag werd georganiseerd. Ook werden er in bepaalde klassen extra ochtenden of middagen gevierd om stil te staan bij het einde van het schooljaar. Kortom de kinderen moesten afgelopen week naar school en hebben het jaar ontzettend goed afgesloten. 

Mede met het einde van het schooljaar komt mijn creatieve talent naar boven om iets te willen maken, met de kinderen, als afscheidscadeau. Ofschoon ik graag wat geld uit geef zijn er heel wat meesters en juffen te bedanken en houdt ik de bedragen graag laag. Niet omdat ik het ze niet gun, maar 4 keer minimaal 2 leerkrachten kost nogal wat. Bovendien worden leerkrachten betaald voor hun baan, dit is slechts een extraatje. Vorig jaar hebben we een high-tea gemaakt. Een plastic bord als ondergrond, een omgekeerd bekertje vastgelijmd erop en daarbovenop een kleiner plastic bord. Dit moest de etagère voorstellen. Deze hand-made etagere werd gevuld met eigen gemaakte en versierde cupcakes door de kinderen zelf. Eigen gemaakte “bonbons”, nog wat lekkere dingen en uiteraard theezakjes van diverse smaken. Afgewerkt in cellofaan verpakking met een hele hoop lintjes en een bedankkaart.

Ofschoon dit cadeau een ware hit was, want iedereen sprak erover, konden we dat nu niet meer doen. Via Google ging ik op zoek naar inspiratie en al snel had ik van allerlei leuke tips een eigen middenweg gevonden. We gingen op zoek naar een pak krijtjes, een doosje paracetamol, pleisters, gelukspoppetjes en chocolade.SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tijdens onze winkelsessie kwamen wij een mand vol bonbon doosjes tegen. Voor ik er erg in had, hielden de kinderen al de doosjes vast voor hun eigen meesters en juffen. Hierbij konden we 1 item afvinken. Uit de OW!BOX haalden we een aantal pleisters, maar ook meneertje blij en Dermo Care pleisters werden erbij gehaald. Zo konden de kinderen kiezen welke pleister hun meester of juf verdiende. Wederom konden we een item afvinken. Krijtjes hadden we toevallig nog in de lade liggen en zo kon iedereen een eigen kleur voor zijn of haar leerkracht uitzoeken. De Gelukspoppetjes hadden we van Artasja liggen en ook hebben we hiervan papier gebruikt om een stukje op te schrijven namens de kinderen. Paracetamol vonden we bij een drogisterij, hiermee hadden we alle items plus wat papier om te geven. Maar uiteraard hoort dit netjes ingepakt te worden.

Via Google ging ik op zoek naar inpaktips. Zodoende kwam ik uit bij Washi Tape. Met 2 gekleurde A4 blaadjes kond ik de bonbons inpakken, en daarop de extra items SAMSUNG CAMERA PICTURESplakken zodat dit gelijk een eye-catcher voor de leerkracht was. Druk schrijvend en plakkend gingen de kinderen aan de slag en het resultaat mocht er zijn!

Reuze trots op de eigen gemaakte creaties van de kinderen sluiten we gezamenlijk het schooljaar af.

Wij zijn reuze benieuwd wat jullie als bedankje gedaan hebben! Handje schudden, gekochte cadeau’s, eigen gemaakte cadeau’s…
Indien jullie hier een foto van hebben mogen jullie dit sturen naar [email protected]. Vermeld er dan ook bij of wij dit mogen publiceren of niet.

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.