Houdt jouw partner ook van gadgets? Grote kans dat hij dan een slimme speaker ook heel leuk gaat vinden en jij hebt er ook nog veel plezier van. Weten hoe het werkt en wat je ermee kan?

Wat is een slimme speaker?

In feite kan deze speaker hetzelfde als een gewone speaker zoals je gewend van een stereo of pc, maar dan nog luxer. Want tegen deze speaker kan je praten en hierdoor opdrachten geven. Het apparaat herkent namelijk je woorden en zet deze om in digitale opdrachten. Als je de speaker namelijk koppelt met andere apparaten in huis zoals je tv, smartphone, radio, alarminstallatie, thermostaat of je verlichting. Dan kan je die apparaten bedienen via je slimme speaker. En dat is handig, want dan kun je die dus bedienen met je stem. Gewoon vanaf de bank. Wil je bijvoorbeeld de lampen uitzetten als je naar bed gaat, laat je slimme speaker het voor je regelen. Binnen seconden wordt de opdracht voor je uitgevoerd en hoe jij niet alle lichtknopjes af.

Maar wat heb je er aan?

Naast het geven van opdrachten, kan dit apparaat ook zaken voor je regelen en opzoeken. Zoals het doen van bestellingen. Zijn je tandenborstel opzetstukjes weer eens op, geef dan je slimme speaker de opdracht om nieuwe te kopen. Of als je wilt weten hoe laat een bepaalde trein vertrek en van welk spoor, dan zoekt de speaker het voor je op. In die tijd kun jij dus iets anders doen. Je kunt zelfs bellen via de speaker en een herinnering instellen of een wektijd. Waarbij je zelfs kunt instellen hoe je gewekt wilt worden. Door muziek, een stem of de radio. Jij bepaalt het met je stem. Er zijn verschillende uitvoeringen die zelfs schikt zijn voor plekken waar waterspetters kunnen voorkomen, zoals de keuken en badkamer. Ondanks dat ze niet waterdicht zijn, zijn de speakers van Sonos wel voorzien van spatwater protectie en zal condens niet voor een probleem zorgen.

Hoe veilig zijn deze systemen?

Een slimme speaker kan je koppelen aan je stem, waardoor alleen mensen die gekoppeld zijn opdrachten kunnen doorgeven. Ook kun je verschillende rechten instellen, zodat je kids niet ineens allerlei bestellingen kunnen doen, maar wel de muziek kunnen activeren. Het systeem staat in de normale stand standby maar neemt niet op, dat kan wel gebeuren bij gebruik en ook dat kun je instellen.

Wat kost deze speaker?

Deze systemen komen nu langzaam op de Nederlandse markt, op dit moment zijn ze alleen nog in het engels beschikbaar, maar er zijn al aankondigingen van Samsung en Google dat ze eind dit jaar nog in het Nederlands beschikbaar worden. Een goed systeem kost nu zo tussen de 150 en 200 euro, maar er zijn al korting gegeven op diverse introductieprijzen. Het is een kwestie van goed vergelijken en zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.