In 2003 won Jamai de eerste Idols, werd prinses Amalia geboren en bestond Facebook nog helemaal niet. Er gebeurde dat jaar nog iets leuks: Kidsweek werd opgericht; de eerste krant speciaal geschreven voor kinderen.

Al 15 jaar nieuws van dichtbij en ver weg

Kidsweek schrijft al 15 jaar over het nieuws van dichtbij en ver weg. Dit alles op een manier dat het voor kinderen leuk en begrijpelijk is om te lezen. Wekelijks bereikt Kidsweek hiermee gemiddeld 164.000 kinderen tussen de 7 en 12 jaar, thuis en op school. De krant wordt gemaakt door een journalistiek onafhankelijke redactie en kinderen leren niet alleen over de actualiteit maar werken ook aan hun leesvaardigheid. In deze tijden van ontlezing en fake nieuws worden deze eigenschappen steeds waardevoller.

Extra dikke omkeerkrant
Om het 15 jarig-bestaan te vieren is een speciale extra dikke omkeerkrant gemaakt, waarin onder meer wordt teruggeblikt op bijzondere verhalen uit 15 jaar Kidsweek. Deze krant wordt in een oplage van 400.000 exemplaren verspreid onder abonnees en op basisscholen in Nederland.

Van krant naar platform
Was Kidsweek in 2003 nog een krant voor 10- tot- 14-jarigen, tegenwoordig is de krant voor 7- tot- 12-jarigen en is grote broer 7Days in het leven geroepen voor jongeren van 12 tot 17 jaar. Sinds 2009 wordt bij de krant kerndoel dekkend lesmateriaal voor Begrijpend lezen gemaakt voor het basisonderwijs. Daarnaast is Kidsweek uitgegroeid tot meer dan alleen een krant; met websites, social media-kanalen, events en productextensies is het uitgegroeid tot een volwaardig informatieplatform voor kinderen, leraren en ouders.

Jubileumaanbod
Als echte weekkrant brengt Kidsweek al het laatste nieuws uit Nederland en de rest van de wereld. Verder staat Kidsweek boordevol sport- en dierennieuws, weetjes, puzzels, moppen en prijsvragen. Zo blijven kinderen op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt en kunnen zij ervaren hoe leuk lezen is. Probeer Kidsweek 13 weken voor maar € 15. Nu met het Superdikke Kidsweek Moppenboek cadeau! Klik hier voor meer informatie.

Kidsweek shop
Ben je op zoek naar origineel en leuk verjaardagscadeau? Neem dan vooral eens een kijkje in de Kidsweek shop. Deze staat namelijk boordevol leuke producten zoals bijvoorbeeld een vakantieboek en een lunchset.

Uitgeverij Young & Connected
Sinds 2009 wordt Kidsweek uitgegeven door Uitgeverij Young & Connected. Behalve Kidsweek en 7Days geeft Young & Connected het magazine Samsam en het online platform Ondertussen.nl uit. In de loop der jaren is het uitgegroeid van een traditionele uitgeverij naar een kennis- en expertisecentrum op het gebied van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Young & Connected is onderdeel van de Sijthoff Media Groep, waartoe ook Adformatie, Binnenlands Bestuur en AG Connect behoren.

Supercoole winactie!
Wij mogen 2x een halfjaar abonnement op Kidsweek weggeven! Voor wie doe jij mee? Laat je reactie en je naam + een geldig mailadres achter. Deze actie is inmiddels afgelopen.

51 thoughts on “Kidsweek bestaat 15 jaar!

 1. Ik doe graag mee voor mijn oudste zoon. Hij heeft nu een proefabonnement en hij kijkt echt uit naar elk nummer. Leest ze ook opnieuw en bewaart ze netjes.

 2. Ik doe graag mee! Voor mijn RT praktijk en mijn zoon die elke week graag de kidsweek wil lezen
  Kidsweek is ideaal om begrijpend lezen te oefenen ..

 3. Van harte gefeliciteerd ! Slingers, taart, ballonnen !!!

  En wat geven jullie een toffe prijs weg. Ik loot heel graag mee. X May

 4. Leuke actie! Ik waag graag een kansje voor onze oudste dochter Elisa(9). Een echte boekenwurm, die dól is op informatie en overal wel iets vanaf wil weten. Kidsweek lijkt me dus een ideale krant voor haar!

 5. Ik wil graag mijn 8-jarige zoon blij maken met een halfjaarabonnement Kidsweek. Het lijkt me niet alleen leuk maar ook leerzaam voor hem. Sinds een tijdje heeft hij een brede interesse gekregen, kijkt ook graag naar het jeugdjournaal sinds kort.

 6. Ik doe mee voor mijn dochter, die waarschijnlijk elke week weer nieuwsgierig bij de brievenbus staat te wachten of de Kidsweek er al is.

 7. Hai hai,

  HARTELIJK GEFELICITEERD HOOR!

  IK ZOU HET GRAAG WILLEN WINNEN VOOR MIJN ZOON DIE OP 26 MEI TROUWENS OOK JARIG IS.

  HIJ WORDT DAN 12 JAAR!OF IS HET DAN AL DE 7 DAYS DIE HIJ MOET HEBBEN?

  VRIENDELIJKE GROET, MIRANDA

 8. Een half jaar een abonnement op Kidsweek dat zou mijn kleinzoon leuk vinden.
  Ik volg op Bloglovin en waag graag een kansje voor hem.

 9. Wat gaaf! Mijn zoontjes uit groep 4 & 5 vinden Kidsweek te gek! Ze hadden een keer een magazine cadeau gekregen en willen dolgraag een abonnement!
  Een half jaar lang Kidsweek op de mat is zó cool!!
  Hartelijke groet, Marian

 10. Onwijs leuk voor mijn zoon en dochter, dus ik doe graag mee. Mijn dochter heeft al eens om een abonnement gevraagd.

 11. Heel erg leuk, ik doe graag mee voor mijn zoon Nicky, zou hij geweldig vinden.

  Groetjes Anneliese

 12. Voor mijn kanjer van 7! Hij leest het geregeld bij zijn grote neef en hij heeft al een paar keer gevraagd “Mag ik ook de kidsweek?”. Dit is de ideale manier om te proberen of hij het dan ook daadwerkelijk blijft lezen!! Hij leest ontzettend graag, daar ligt het niet aan haha. Oh en deze mama vindt het ook een super fijn blad! Waag graag een kansje

 13. Dit zou een erg leuke verrassing zijn voor mijn 9-jarige dochter! Nieuwsbegrip is haar favoriete schoolvak, dus met dit abonnement zou ze goed beslagen te ijs komen!

 14. Mijn dochter zou het geweldig vinden als er elke week post voor haar komt en dan ook nog een leuk en leerzaam blad!

 15. Wakker worden met deze actie op je bordje is een ochtendje op je bank zitten te horen krijgen dat je de loterij hebt gewonnen.
  Ik ben zo dolgelukkig en opgetogen na het zien van deze heerlijk fantastische en zo welkome prijs die iedereen kan gebruiken en weet ook zeker dat iedereen jullie op de kaart willen zetten en liken en delen is voor mij een kleinigheid wetende dat er een mooie prijs in het verschiet ligt.

 16. Ik doe mee voor mijn zoon van 10. Ooit al eens een proefabonnement gehad, maar toen was hij nog net te jong. Inmiddels leest hij graag en is de tijd rijp…

 17. Ik doe mee voor mijn dochter 8- jarige Yentl die een ontzettend leesmonster is, heel graag het nieuws volgt(jeugdjournaal) en een hele brede interesse heeft. Ze wil later zelf schrijfster of journalist en illustrator worden. Ze zou echt heel blij worden van een abonnement op kidsweek!

 18. Ik doe mee voor mijn dochter 8- jarige Yentl die een ontzettend leesmonster is, heel graag het nieuws volgt(jeugdjournaal) en een hele brede interesse heeft. Ze wil later zelf schrijfster of journalist en illustrator worden. Ze zou echt heel blij worden van een abonnement op kidsweek!

 19. Ik doe graag mee voor mijn dochter Fabienne, want zij zou het fantastisch vinden om een eigen krant te ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.