Wanneer kinderen op de basisschool zitten, vieren zij vaak een kinderfeestje. Kinderen uit de klas worden dan uitgenodigd om samen een verjaardag te vieren. Tijdens een kinderfeestje ga je vaak ergens naartoe of verzin je een leuke activiteit om thuis te doen. Het kan zijn dat de hele klas wordt uitgenodigd of misschien alleen de jongens of meisjes. Het is dan soms moeilijk een activiteit te verzinnen die leuk is voor ieder kind. Wij geven daarom drie leuke ideeën die jij kan gebruiken voor het kinderfeestje van jouw kind. Benieuwd welke dit zijn? Lees ze hieronder

Themafeestje 

Met een themafeest kun je alle kanten op. Komen er alleen maar meisjes op het feestje? Dan kun je bijvoorbeeld een prinsessenfeest geven. Voor jongens kun je denken aan een piratenfeest. Voor een algemeen thema kun je kiezen voor een bepaalde serie waar kinderen veel naar kijken. Heb je het thema gekozen? Zet in de uitnodiging dat de kinderen verkleed mogen komen, passend bij het thema, en versier de locatie. 

Thuisbioscoop 

Veel kinderen vinden het leuk om naar de bioscoop te gaan. Hoe leuk is het dan om voor een kinderfeestje een thuisbioscoop te maken. Leg bijvoorbeeld allemaal kussens in de woonkamer waarop kinderen lekker kunnen chillen. Zoek een leuke film uit en zorg voor lekkere snacks. Verstuur van tevoren een kaart met een filmthema en zet daar de locatie en tijd van de ‘bioscoopfilm’ op. 

Speurtocht   

Kinderen vinden het erg leuk om lekker buiten te spelen. Met mooi weer is het dan ook het ideale moment om een speurtocht te organiseren. Zet een route uit in het dorp en verzin raadsels en spellen. Op verschillende plekken moeten de kinderen stoppen om deze raadsels op te lossen en spellen te spelen. Heb je een grote groep met kinderen? Verdeel ze dan in kleine groepjes en maak er een echte wedstrijd van. Verras het groepje dat de speurtocht heeft gewonnen met een kleine prijs. 

Uitnodiging maken

Ben je nog op zoek naar leuke uitnodigingen voor een kinderfeestje? Neem eens een kijkje op de website van Blijkaartje. Blijkaartje heeft een groot aanbod aan kaarten die je kunt gebruiken als uitnodigingen voor een kinderfeestje. Kies een leuke kaart die bij het thema past of maak een eigen ontwerp. Zo kun je bijvoorbeeld een foto op de kaart zetten van het kind dat het feestje geeft. Ook kan je een afbeelding toevoegen die iets weggeeft over de activiteit. Kinderen kunnen dan al een beetje raden wat ze gaan doen. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.