Sporten is gezond! Daarom wil je natuurlijk ook dat je kind gaat sporten, of ieder geval gaat bewegen. Je kunt er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen, horen we weleens. Het kan fungeren als een uitlaatklep, ze kunnen hun energie kwijt en leren verschillende vaardigheden tijdens het sporten. Hoe leuk is het dan ook nog eens om dit samen te doen? Samen bewegen is super gezond en leuk om te doen. Het draagt bij aan de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van je peuter. Goed voor je zoontje of dochtertje en ook nog eens voor jezelf! Genoeg redenen dus om eens te bedenken wat je samen kunt gaan doen. Lees deze blog snel verder om wat ideeën op te doen! 

Peuterzwemmen

Peuterzwemmen is een goede voorbereiding op de zwemlessen, die je zoon of dochter wat later in zijn of haar leven waarschijnlijk gaat volgen. Mogelijk is je kind een beetje bang voor water, dat is niets raars. Maar het is wel goed om dit vroeg aan te pakken, zodat je kind met zwemles gelijk goed mee kan komen. Daarnaast is zwemmen natuurlijk hartstikke leuk, ook voor jou, dus waarom niet? Tijdens peuterzwemmen worden er vaak spelletjes in het water gedaan en is het water vaak wat warmer dan in een normaal zwembad. Ideaal dus wat te bewegen en je kind kennis te laten maken met zwembaden. 

Peutergym

Wanneer je kind energie heeft voor tien en altijd overal op wil klimmen, dan is peutergym een goed idee! Ook dit is een voorproefje op de gymlessen van later. Maar gymmen is voor de lichamelijke ontwikkeling van je kind ook reuze goed. Bij sommige peutergymlesjes mag je zelf ook mee doen. Superleuk! Anders kun je altijd van de zijkant toekijken hoe jouw kindje het doet. Trek je kindje wel lekker warme kleding aan, bijvoorbeeld van Feetje kinderkleding, want in de gymzaal kan het nogal eens koud zijn. 

Peuterdans

Begint jouw peuter ook altijd te dansen als er muziek op staat? Dan is peuterdansen is ook zeker een goede optie. Eigenlijk is het heel simpel: jij en je kind leren samen met heel veel andere kinderen en moeders/vaders een dansje. Je peuter leert springen, rennen, rollen, rondjes draaien, zwaaien en nog veel meer. Daarbij leert je kindje bewegen op verschillende soorten muziek. Je kunt zelf lekker mee doen, maar ook hier geldt: zit je liever aan de zijkant toe te kijken, dan is dat natuurlijk ook geen probleem. 

Nijntje beweegdiploma

Misschien is dit niet per se een sport waar je als ouder gelijk aan mee wilt doen, maar het is voor je peuter zeker wel een hele leuke activiteit. Het Nijntje beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en verschillende manieren van bewegen leert. Het is een combinatie van plezier en sport. Zo leer je je peuter dat bewegen leuk is, wat weer bij kan dragen aan een goede levensstijl op latere leeftijd. Dit programma is ook zeer geschikt voor kindjes met een beperking! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.