Je rent de deur uit, probeert alles tegelijk vast te houden en je realiseert je plotseling dat je je sleutels/portemonnee/telefoon thuis hebt achtergelaten. En dat terwijl je dus net in een onmogelijke houding de deur achter je hebt dichtgeslagen….oeps! Wat het ook nog eens lastig maakt, je komt je auto dus ook niet in, wat dus betekent dat je nergens naartoe kunt

Ouders en de buurvrouw

Gelukkig heb je al eens eerder een autosleutel laten bijmaken door autosleuteloplocatie.nl en kun je deze dus ophalen bij je ouders (die inmiddels weten dat dit soort dingen vaker gebeuren) of bij de buurvrouw. Ohja, dan kun je ook meteen met hun reservesleutel de voordeur weer openmaken, zodat je je werkgever kunt bellen dat je er echt wel aankomt, maar dat het even iets langer duurt vandaag!

Laat altijd een extra autosleutel bijmaken

Om nog even door te gaan op die autosleutels, het gebeurt regelmatig dat mensen hun autosleutel in het contact laten zitten, of in de achterbak leggen en deze vervolgens dichtgooien. Als je net daarvoor je autodeur op slot hebt gedaan met het knopje (hey, we hebben niet allemaal centrale deurvergrendeling eh), dan baal je natuurlijk als een stekker. Het is dus sowieso aan te raden om altijd sleutels bij te laten maken (hier kun je meer lezen) én om het nummer van Autosleuteloplocatie in je telefoon te zetten. Zij kunnen je 24/7 helpen, dus ook in het weekend. Wel een geruststellende gedachten vind ik. Ga even naar de website en zorg dat je deze lifesavers in je contacten zet.

Thuis je sleutels kwijt? Check de koelkast en je kids

Als je eenmaal je sleutels kwijt bent, is het tijd voor een grondige zoektocht. Ik begin altijd met de voor de hand liggende plekken: mijn tas, jas, auto, kantoor etc. Als ik deze plekken allemaal heb afgezocht en niet heb gevonden dan ga ik naar de plekken waar ik zoal ben geweest. Zoek dus eerst in huis, voordat je naar buiten gaat. Keuken (check die koelkast…je zou niet de eerste zijn), woonkamer, toilet (you never know), slaapkamer, gang. Als je kinderen klein zijn, is het natuurlijk niet ondenkbaar dat ze met je sleutels aan het spelen zijn (of gewoon een geintje met je willen uithalen). Check dus ook zeker de prullenbak, de vaatwasser en de speelgoedkist. Heb je grotere kinderen dan kun je natuurlijk altijd vragen of ze de sleutels soms hebben verstopt en eventueel omkopen met een koekje als ze het juiste antwoord hebben gegeven. Mijn tip, leg je sleutels altijd op een vaste en hoge plek, zodat in ieder geval de kids er niet bij kunnen (tenzij je dus een puber van 1.80 cm hebt die wel van een kleine plagerij houdt).

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.