Woon je in een huis met kinderen, dan is het zaak om je huis kindvriendelijk in te richten. Je wil immers niet dat je kinderen zich bezeren aan meubels of losliggende kabels. Kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig. Daarnaast weten ze nog niet wat de gevaren van een scherpe rand of een trap zijn. Je kan als ouder gelukkig veel doen om jouw kind te beschermen tegen dit soort gevaren. 

Kies meubels zonder scherpe randen

Kinderen bezeren zich regelmatig aan meubels met scherpe randen. Denk hierbij aan een kast met een rand, een tafel met een puntige hoek of een houten stoel met vierkant zitvlak. Kinderen grijpen meubels vast of vallen om omdat zij nog niet heel goed kunnen lopen. Kies daarom zoveel mogelijk voor meubels met rondere randen of met een rond design. Een voorbeeld hiervan is een ronde salontafel design van Vidaxl. Hiermee voorkom je zo veel mogelijk dat je kinderen zich pijn doen aan de tafel.

Berg kabels goed op

Ook losliggende kabels vormen vaak een gevaar. Ten eerste kan de elektriciteit die hier mogelijk doorheen stroomt een schok geven wanneer je ze aanraakt. Ontkoppel elektrische bedrading daarom altijd van het stroom wanneer je deze niet gebruikt. Dienen de kabels nog wel een doel, omdat ze bijvoorbeeld aan de televisie zijn aangesloten, berg ze dan goed op. Hiervoor koop je bijvoorbeeld een televisiemeubel. De kabels kunnen dan in de lade van het meubel of achter het kastje verstopt worden.

Scherm de trap van twee kanten af

Jonge kinderen zijn nog niet in staat om zelfstandig een trap af te lopen. Het is daarom goed om de trap af te schermen, zowel aan de bovenkant als aan de onderkant. Hiermee voorkom je dat kinderen zelf op onderzoek uitgaan en de trap afvallen. Ook de onderkant scherm je af, want kinderen kunnen de trap opklimmen en vervolgens naar beneden vallen.

Koop een lage bank

Zitten je kinderen vaak op de bank, dan kan het verstandig zijn om een lage bank te kopen. Vallen je kinderen er dan af, dan vallen ze in ieder geval niet van een grote hoogte. Je voorkomt dan grotere ongelukken. Wil je bijvoorbeeld zetels van VidaXL kopen, dan kan je filteren op de hoogte van het zitvlak van de bank. Deze winkel heeft zelfs een aantal kinderbanken te koop, die extra laag bij de grond staan. Dit is een goede kindvriendelijke toevoeging aan jouw inrichting.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.