Wordt jouw partner weer een dagje ouder? Dan is dit het perfecte moment om een gezellig familie-etentje of knaller van een verjaardagsfeest te organiseren. Of vind je die georganiseerde feesten wel erg moeilijk met drie zotte kids die thuis rondlopen? Wij geven je graag drie tips om samen met je kinderen te genieten van de verjaardag van je partner. Cheers!

Zet ‘m in the spotlight op jullie unieke manier

Vind je het moeilijk om dit jaar opnieuw een origineel cadeau of kaartje te vinden? Onze tip: laat de verjaardagskaart voor je man iets zijn wat je helemaal zelf invult. Pen een persoonlijke en romantische boodschap neer, gewoon voor jullie twee. Laat de kinderen zelf iets knutselen of een activiteit organiseren waarmee ze hun papa kunnen verrassen: een tekening, een leuk spelletje, grappige quiz, een tof dansje of zelfgeschreven liedje, een fietstocht of samen koffiekoeken smullen. Hebben je kinderen even geen inspiratie? Help hen na te denken over wat ze het liefste doen met hun papa. Enkele lieve woorden, momenten samen met de kids of een lief pakje met een strik errond: daar draait een verjaardag om!

Een dag vol plezier

Soms ligt er wat druk op een verjaardag: de kinderen moeten vrolijk zijn, jij moet er goed uitzien en alles moet vlekkeloos verlopen. Dat hoeft toch helemaal niet? Maak er gewoon een dag vol plezier van, zorg voor wat minder druk en plan maar één activiteit. Kies ofwel voor een familiediner, een taart maken, de hele familie uitnodigen of met het hele gezin op uitstap gaan. De andere toffe momenten zullen spontaan ontstaan en moet je niet forceren. Plezier hoef je niet te plannen, en kan ook in de kleine dingen zitten. Houden je kinderen van een dag vol grapjes? Kies misschien eens een verjaardagskaart voor een vrouw voor je man. Of verstop iets grappig in de taart. Een leuke fotocollage of zotte zoektocht zorgt voor veel plezier en gelach. Willen jullie gewoon verstoppertje spelen of verhalen vertellen? Maak er met z’n allen een vrolijke dag van.

Een momentje van rust

Zorg voor een klein momentje waar je even alleen kan zijn. Een verjaardag is om even stil te staan, te genieten en je geliefd te doen voelen. Vraag de kinderen om een tof ontbijt samen te stellen, of laat een warm bad vollopen met essentiële oliën en badzout. Even een momentje van rust zodat je je batterijen kan opladen, een momentje voor jou alleen. Geniet van een lekker glas wijn, wat me-time of lieve knuffels: zo maak je van een verjaardag een echt feest. \

/Gastartikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.