Heh, dat is balen, ben je net jarig nu de coronacrisis gaande is! Er kunnen geen mensen op bezoek komen, het trakteren op school valt in het water én je partijtje kan dus ook niet doorgaan. Natuurlijk is het nog steeds een hele belangrijke dag en die moet dan ook op een aangepaste manier gevierd worden. Ik geef 10 tips om er toch nog een gezellig feestje van te maken!

Videobellen

Zorg dat alle mensen die normaal gesproken op het feestje van de jarige zouden komen, allemaal tegelijk online zijn, zodat er eventjes met de hele groep kan worden gezongen voor de jarige. Mensen die niet aanwezig kunnen zijn, willen misschien van tevoren wel een leuke boodschap inspreken en versturen via de whatsapp of per mail. Wellicht kan iedereen er ook voor zorgen dat de cadeautjes voor die tijd aanwezig zijn, zodat deze live kunnen worden uitgepakt. Natuurlijk kan je online cadeaus bestellen en laten bezorgen, maar het voor de deur zetten (bijvoorbeeld de avond van tevoren) is natuurlijk ook een optie.

Kaarten versturen

Wat is er toffer dan een hele brievenbus vol met persoonlijke kaarten? Je kunt vragen aan vrienden en familie of ze zelf iets willen maken, maar ook online een verjaardagskaart sturen is een optie. Deze kunnen gemakkelijk worden aangepast naar ieders smaak en er kan zelfs een foto op worden afgedrukt. Hang een slinger op (bijvoorbeeld in de slaapkamer van de jarige) en hang daar de kaarten aan op. Zo kan hij/zij er nog een hele tijd naar kijken. Een tijdje daarna kun je gezamenlijk een plakboek maken, waar de kaarten allemaal in kunnen worden geplakt. Zo heb je een leuk aandenken, aan een zeer bijzondere, maar toch nog leuke verjaardag. Je kunt er ook nog voor kiezen om een cadeau mee te sturen met je kaart…simple as that!

Stoepkrijt boodschap

Laat vrienden, klasgenoten en familie een boodschap opschrijven met stoepkrijt. Mensen die in de buurt wonen, kunnen dan voor jullie huis doen (vergeet geen foto’s te maken), maar mensen die verder weg wonen, die kunnen de boodschap opschrijven en fotograferen. Hier kan je dan gemakkelijk een collage van maken, uitprinten en aan de jarige geven. Ook weer leuk om in het plakboek te doen, wat ik hierboven al benoemde.

Cadeautjes speurtocht 

Zet een speurtocht uit in huis (en eventueel in de tuin). De jarige kan op deze manier ‘op jacht’ naar de cadeautjes, die natuurlijk feestelijk ingepakt, op verschillende plekken verstopt liggen. Bedenk leuke vragen en opdrachten, zodat het niet na 5 minuten allemaal alweer klaar is. Versier het hele huis met ballonnen en slingers, zodat het een knalfeest wordt.

Traktaties rondbrengen

Natuurlijk kan er momenteel niet getrakteerd worden op school, dus pak alles op een goede manier in en breng de traktaties, op de fiets, langs bij je klasgenootjes. Ga niet naar binnen, maar leg het voor de deur, bel aan en neem gepaste afstand.

Piñata maken

Vroeger was het heel normaal om een Piñata op de eerste zondag van de grote vasten kapot te slaan. Tegenwoordig heeft ze echte geen religieuze betekenis meer en wordt hij gebruikt voor verjaardagen en op kinderfeestjes. Je vult de Piñata met snoep of kleine cadeautjes….zo is het extra leuk om kapot te slaan (je wilt tenslotte weten wat erin zit). Je kunt een Piñata heel erg gemakkelijk zelf maken. Een gemakkelijke uitleg kun je hier vinden.

Zingen voor de deur

Vraag of vriendjes/vriendinnetjes familie/vrienden voor de deur de jarige komen toezingen (uit elkaar staand natuurlijk). Vertel dit van tevoren natuurlijk niet aan de persoon die jarig is, zodat het een gigantische verrassing is. Je kunt dit alles het gemakkelijkste afspreken door een app-groepje aan te maken met de betreffende personen.

Samen taartjes bakken

Bij een verjaardag hoort taart. Aangezien de visite normaal de taart komt opeten, is het misschien een beetje zonde om een grote taart met foto te bestellen. Pak het receptenboek (of het immens grote Google) erbij en maak een paar kleine(re) taartjes die jullie als gezin kunnen oppeuzelen. Versier ze feestelijk en stop wat overblijft, indien mogelijk, in de vriezer voor een later moment.

Kamperen in de woonkamer en filmmarathon

Het is natuurlijk altijd een feestje om te kamperen in de woonkamer met het hele gezin. Matrassen naar beneden, extra dekens uit de kast en natuurlijk allemaal je huispark/onesie aan. Een flinke bak chips en wat goede films erbij en jullie kunnen weer uren vooruit.

Restaurant in huis

Bedenk samen met de jarige een menu (minimaal 3 gangen), doe vervolgens de boodschappen en duik daarna gezellig de keuken in. Koken met kinderen is altijd leuk en zeker als ze zelf de gerechten mogen uitkiezen is het helemaal een feest. Maak samen een mooie menukaart, dek de tafel net zo keurig als in een echt restaurant en kleed je feestelijk aan. Bon apetit!

Ik hoop dat je ondanks alles een hele leuke verjaardag hebt! En wil je tussendoor thuis nog een leuke activiteit doen met je ouders/broer(s)/zus(sen)….kijk dan eens hier of er iets leuks tussen zit!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.