Je verjaardag vieren, naar school, op bezoek bij opa en oma of even een troostende arm om iemand heen slaan. Wat voorheen zo gewoon leek is inmiddels niet meer vanzelfsprekend. De Corona-crisis raakt ons allemaal.

Deze periode staat in het teken van contact houden. Kan het niet fysiek, dan op afstand. Juist in deze moeilijke tijd moet je er voor elkaar zijn. Een Kakkerlakje is een lief klein boekje dat je kunt versturen per post. Je kunt ze voorzien van een persoonlijke boodschap en laten bezorgen bij degene die jij een hart onder de riem wilt steken. Perfect om iemand mee te verrassen die het op dit moment goed kan gebruiken. Want als woorden tekort schieten bieden Kakkerlakjes uitkomst.

Voor iedereen die wel wat troost kan gebruiken

Het komt goed is een troostend boekje met een prachtige poëtische tekst.

Het komt goed
Het is oké
Het is zoals het is
Zoals het is blijft het niet
Na iets slechts komt iets goeds
en andersom

Heb je last van treurigheid, slappe vaatdoekgevoelens of overdadig ziek, zwak en misselijk zijn… denk dan aan soep. Soep helpt. Altijd.

Voor mensen die ziek zijn
Het Kakkerlakje O arme, arme ik is een boekje vol gedichten over en voor zieke kinderen. Met vrolijke illustraties om weer van op te knappen.

Morgen als ik beter ben is een poëtisch verhaal over alles wat je weer kunt doen, als je niet meer ziek bent en in bed moet blijven. Geschreven door Sesamstraatschrijfster Floortje Schoevaart, met illustraties van beeldend kunstenaar, schrijver en illustrator Sandra de Weijze.

Voor mensen die zorgen
Voor iedereen die de boel nu draaiende houdt met zijn of haar bruisende persoonlijkheid en harde werk is het Kakkerlak Boekje Jij bruist. Vol recepten voor oppeppende, eenvoudig te maken (alcoholvrije) drankjes.

Het Kakkerlakje Tweemaal zeven bloemen is een boekje vol bloemige haiku’s. Ideaal in plaats van een bos bloemen. Als bedankje voor de goede zorg of om te laten weten dat je aan iemand denkt.

Voor mensen die treuren
Voor al die keren dat het leven je opzadelt met een portie ellende, staat het Kakkerlakje When life gives you lemons vol handige tips en recepten om die zurigheid in te zetten voor iets fijns. En bedenk: zonder zuur, zou zoet lang zo lekker niet zijn!

Chocolade helpt bij bijna alles. Ook in tijden van crisis! Janneke Vreugdenhil biedt in Chocoladetherapie instant troost met drie therapeutische recepten: mousse, truffels en een levensreddende taart in geval van code rood.

Voor mensen die rouwen
In het Kakkerlakje Hoe kwijt kan iets zijn is een verzameling gedichten opgenomen over de dood. Voor kleine en grote mensen die iemand moeten missen.

Over Kakkerlakjes

Een Kakkerlakje is een boekje met verstuurallure. De boekjes bevatten korte verhalen, gedichten of recepten, verdeeld over de categorieën literatuur, culinair, jong en poëzie. Er is voor elke gelegenheid wel een passend boekje te vinden. De Kakkerlakjes kosten € 6,99 per stuk (incl. envelop) en zijn duurzaam gedrukt in Nederland. Kijk op www.kakkerlakjes.nl voor meer informatie over de boekjes en de uitgegeven titels. De boekjes zijn te bestellen via webwinkels als bol.com en in de webwinkel www.nozelheden.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.