Naar een festival gaan met kinderen is misschien niet het eerste waar je aan zult denken. Maar waarom eigenlijk niet? Er zijn namelijk zat festivals die (meer dan) geschikt zijn voor gezinnen. Ik deel hieronder een aantal festivals met jullie die mij aanspreken. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar daarvoor raad ik je aan om eventjes verder te zoeken (echt wel een hele leuke zoektocht trouwens).

Food Truck Festival TREK
Dit ontzettend gezellige festival is aangekomen in het eerste jubileumjaar. In 2014 begonnen ze met de eerste edities in Utrecht en Den Haag en inmiddels is dit uitgebreid naar 9 steden. Vanaf dit voorjaar doet de TREK karavaan Rotterdam (10 t/m 13 mei), Utrecht (17 t/m 21 mei), Maastricht (24 t/m 27 mei) en Nijmegen (15 t/m 17 juni) aan om vervolgens door te reizen naar Enschede (22 t/m 24 juni), Eindhoven (29 juni t/m 1 juli), ’s-Hertogenbosch ( 5 t/m 8 juli), Amsterdam (13 t/m 15 juli) en Den Haag (6 t/m 9 september). Een grote diversiteit aan mobiele trucks zorgt met liefde weer voor de lekkerste gerechten vanuit de origineelste keukentjes op wielen.

Bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet. Muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen de kans om op de bühne de sterren van de hemel te spelen en door te breken in eigen stad en land. Een theaterkaravaan trekt door het park om jullie te vermaken en oude kermisklassiekers zorgen voor het grootste plezier. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties.

Lepeltje Lepeltje
Culturele en culinaire genieters kunnen tijdens Lepeltje Lepeltje genieten van alles wat op hen afkomt. Voor kinderen is er ook meer dan genoeg te doen, terwijl je als ouders kunt genieten van een breed muzikaal programma. Verder kun je lekker shoppen op de markt. Dit fijne festival is te bezoeken in Dordrecht (10 t/m 13 mei), Amersfoort (18 t/m 21 mei), Apeldoorn (8 t/m 10 juni, Zwolle (5 t/m 8 juli) en Eindhoven (31 augustus t/m 2 september).

De Parade
Op De Parade spelen 60 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er twee live-bands die gratis toegankelijk zijn. Voorstellingskaartjes koop je online of op het Paradeterrein.

De tournee start in het Museumpark in Rotterdam (29 juni t/m zondag 8 juli) en ze reizen met alle artiesten, medewerkers, tenten en restaurants via het Westbroekpark in Den Haag (13 juli t/m zondag 22 juli) door naar het Moreelsepark in Utrecht (27 juli t/m zondag 12 augustus) en sluiten traditiegetrouw eind augustus af in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam (17 augustus t/m zondag 2 september).

Mañana Mañana
Het meest relaxte festival van Nederland zal dit jaar plaatsvinden van 14 t/m 17 juni, te Vorden. Festivalfans verspreiden al kamperend en feestend een unieke festivalvibe over het festivalterrein aan het water en in het bos. Dansen, drinken, vuurtje stoken en zelf een visje vangen in de vijver om die daarna zelf op hete kolen te grillen.

Een unieke festivallocatie met bos, water en veel groen is onlosmakelijk verbonden met Mañana Mañana. Dit festival telt zo’n acht verschillende podia waarop, bij elkaar opgeteld gedurende het festivalweekend, circa 120 optredens gegeven worden. De genres lopen uiteen van klassiek tot punkrock tot electropop tot blues tot… Zeg het maar! Hier ontdek je de krenten uit de pap van de (inter)nationale muziekscene, bijzonder theater, nieuwe en verrassende muziek van ‘upcoming’ bands en je geniet van heerlijk eten en drinken. Daarnaast zijn er verspreid over het festivalterrein nog tal van andere activiteiten te doen voor (oudere) jongeren en kids. In de afgelopen edities kwamen onder andere voorbij: de ‘Silent Skippy Disco’, het fossielenveld, het OERR Avonturentocht in samenwerking met Natuurmonumenten, yoga en een workshop bodypercussie.

Kids ‘n’ Billies Festival
Al meer dan 15 jaar het rock ’n roll fenomeen van Nijmegen, het Kids ‘n’ Billies Festival in openluchttheater De Goffert, vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 juni. De eerste namen zijn bekend: Fuzillis (UK), The Buttshakers (F) en Cordovas (USA). De rest van het programma volgt binnenkort. De voorverkoop is inmiddels begonnen via de website van Doornroosje.

Een muziekfestival met twee podia gevuld met bluegrass, rockabilly, garagepunk, country, rhythm ’n blues, soul, surf en exotica. Een festival met ballen, maar vriendelijk genoeg om eventuele kinderen mee naartoe te nemen. Voor hen zijn er tal van stoere activiteiten die een link met rock ’n roll hebben.

Kids@thePark
Kids@thePark is twee dagen durend evenement, en wel op zaterdag 1 en zondag 2 september 2018. Beide dagen is van 10.00 – 18.00 uur het knusse Prins Bernhardplantsoen in Hengelo weer omgetoverd tot een gezellig familiepark! De kids vermaken zich de hele dag in het park, ouders kunnen heerlijk rondkijken, shoppen en op het terras genieten van een hapje en een drankje! De entree is gratis en er is van alles te doen en te zien o.a.: vele kramen en tenten met uiteenlopende producten voor het hele gezin, groot podium met diverse optredens, modeshows, verschillende kinderworkshops, diverse sport- & spelactiviteiten en spectaculaire attracties.

Oerol
Terschellings Oerol festival is in 1982 ontstaan uit de passie van één man, Joop Mulder. Een festival dat inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen! Het is fantastisch om de passie van Joop met tienduizenden bezoekers te kunnen delen.

Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Oerol heeft alles in huis om jouw festivalzomer af te trappen. De eerste zomerzon, een prachtig eiland, een vernieuwend theaterprogramma vol nationale en internationale theatergroepen en lekkere muziek om tussendoor even bij uit te rusten of juist op los te gaan op de festivalterreinen.

De theatervoorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Eventjes weg uit de schouwburg en op naar het strand, de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon op straat. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen.

Festival 2 Turven Hoog
Festival 2 Turven Hoog is het avontuurlijkste theaterfestival voor de kleintjes, de allerkleinsten, de aller-allerkleinsten én voor volwassenen. Met de mooiste theater-, dans- muziek- en muziektheatervoorstellingen uit Nederland en Europa, voor kinderen van 0 t/m 6 jaar. Als kers op de taart zijn er allerlei kunstwerken waar je aan mag voelen en waar je in kunt spelen. Kom je kijken, dansen, ontdekken en spelen? Almere (28 maart t/m 1 april), Den Haag (28 maart t/m 5 april), Haarlem (2 april) en Amsterdam (4 t/m 8 april).

(Visited 176 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.