7 Redenen om een slaapbank te kopen

Praktisch, modern, ruimtebesparend… er zijn veel redenen om een slaapbank te kopen, wij geven je 7 redenen waarom jij echt een bedbank nodig hebt!

Het bespaart ruimte

De wereld verandert en wij als mensen met ons mee. De manier waarop we technologie gebruiken, wat we eten en drinken, maar ook hoe we wonen. We wonen namelijk steeds kleiner of willen een steeds minimalistischer leven nastreven. Een slaapbank is hier ideaal voor: je hebt een bed en bank ineen!

Je maakt een kleine ruimte sneller opgeruimd

En je vraagt je wellicht af waarom je dan niet alleen een bed in je ruimte laat staan. Het bespaart uiteraard ruimte als je bed ingeklapt kan worden tot een bank, maar ja, elke avond dat bed uittrekken, man, wat een gedoe. (Zie de volgende reden waarom dit wel meevalt.) Toch heeft het opklappen van een bed naar een bank ‘s ochtends echt wel zin: naast dat je meer loopruimte hebt, ziet je kamer er meteen weer opgeruimd uit. Als je op kamers woont, in een tiny house of gewoon fijner in de woonkamer slaapt dan in de slaapkamer, is dit écht ideaal. Je tovert je slaapkamer zo weer om in een fijne woonkamer waar je gasten kan ontvangen.

Het is eenvoudig in elkaar te zetten

Als je weleens een luchtbed hebt moeten opblazen, weet je dat een slaapbank klaarmaken een stuk makkelijker is dan een luchtbed. Daarnaast ligt het ook nog eens een stuk comfortabeler dan een luchtbed. Elke avond een luchtbed tevoorschijn halen in plaats van een comfortabel bed te hebben is écht niet zo aantrekkelijk.

Je hoeft je bed niet meer op te maken

Maak jij ‘s ochtends je bed op? Ik niet. Ik ben namelijk ‘s ochtends druk met wakker worden en niet met mijn bed opmaken. En als ik hem opmaak, dan is het in mijn ogen nooit strak genoeg. Wat een gedoe! Hoewel ik het liefst elke dag wil doen alsof ik in een hotel woon en mijn bed strak wordt opgemaakt door de hotelmedewerkers, is dit niet de realiteit. Als je een slaapbank hebt, kun je je dekens ergens in een kast leggen of in een kist onder je slaapbank. Uit het zicht en je hebt niet elke keer het probleem dat je dekens er zo gekreukeld uitzien. ‘s Nachts ziet toch niemand dat.

Je hebt plek voor logees

Wij hebben een slaapbank op ons thuiskantoor. Toen we de extra slaapkamer ombouwden naar een thuiskantoor, was er één ding dat we belangrijk vonden: we willen een slaapplek houden voor logees. Of dat nu vrienden zijn, een familielid of een vriendje van onze zoon: onze gasten moeten comfortabel kunnen slapen. We willen echter niet dat het een hele ruimte in beslag neemt, dus kozen we voor een slaapbank! De rest van de tijd mooi te gebruiken als zitplek.

Het bespaart kosten

Een bed of een bank of allebei: de combinatie zorgt ervoor dat je kosten bespaart, want je koopt een meubelstuk dat multifunctioneel is. Ideaal voor een kantoorruimte. Het kan zijn dat je extra betaalt voor een beter matras, maar als je het bed enkel gebruikt voor logees, dan hoef je natuurlijk geen enorm duur matras te hebben!

Het ziet er luxer uit

7 Redenen om een slaapbank te kopen

Gek genoeg vind ik de meeste slaapbanken er enorm aantrekkelijk uitzien. Wellicht niet wat je zou verwachten, maar nu wij aan het kijken zijn voor een nieuwe bank in de woonkamer, wil ik eigenlijk het liefste gaan voor een slaapbank. Leuk voor logeerpartijtjes in de woonkamer als we een filmavond hebben met onze zoon én ze zien er ook zo leuk uit! Ik vind namelijk oprecht dat slaapbanken er ontzettend luxe uitzien!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.