Wij wonen in een eengezinswoning met 3 slaapkamers. Ik ben zelf opgegroeid in appartementen, dus “een boven” kende ik niet, totdat we hier gingen wonen. Ik vind het zelf erg prettig dat we een bovenverdieping hebben. De slaapkamers en badkamer zijn voor ons bezoek niet meteen zichtbaar, wat ervoor zorgt dat er een stukje privacy is. Niet dat we spannende dingen te verbergen hebben hoor. Wel hebben een ontzettend saaie (en witte) overloop, waar over het algemeen alleen een (volle) wasmand staat. Ik zou deze wel iets gezelliger willen maken, gewoon voor onszelf, zodat het prettig aanvoelt als je boven komt. 

Ik heb eigenlijk niet zo heel erg veel zin om alles opnieuw te schilderen, dus die optie valt meteen al af. Wat me wel erg leuk lijkt is om over de gehele overloop mooi fotobehang te bevestigen. Het ziet er niet alleen enorm leuk uit, je kunt het ook nog eens gemakkelijk schoonmaken met een droog doekje. Ook kun je ervoor kiezen om het behang te laten lamineren. Je kunt het dan ook schoonmaken met een natte doek en het is allemaal nog eens extra beschermd (niet geheel onbelangrijk met twee kinderen in huis).

Het fotobehang wat ik op het oog heb, is gemaakt van satijnen, duurzaam en milieuvriendelijk materiaal en is ook nog eens gemakkelijk zelf te plaatsen. Dit laatste is wel handig, want we zijn helaas allebei niet gezegend met twee rechterhanden.Het is overigens belangrijk dat de muren glad en gelijk zijn (dat is hier boven gelukkig het geval). Dankzij het non-woven behang kunnen de muren blijven ademen, dus dat is natuurlijk ook een voordeel.

Zoals ik boven al zei, wil ik graag een gezellige sfeer creëren. Dei (volle) wasmand ontkom ik niet aan, maar daarvoor moet een andere in de plaats komen. Misschien eentje van stof met een leuke tekst erop of iets dergelijks. Verder lijkt het me leuk om plantjes aan het plafond te hangen, of wellicht een grote pot met plant om in de hoek te zetten. De afbeelding van het fotobehang ben ik nog niet helemaal over uit. Gezellig is voor mij dat het vooral warmte uit moet stralen. Geen stads beeld, maar eerder een mooie waterval of een mooi bospaadje. De afbeelding bovenaan dit verhaal spreekt me erg aan, dus dit zou weleens iets kunnen zijn waar ik zelf voor zou kiezen. Uiteraard ga ik hier niet alleen over en zitten mijn partner en ik wat dit soort dingen betreft (helaas) niet zo vaak op één lijn. We moeten hier dus echt nog eventjes samen voor gaan zitten.

Afbeelding: Pixers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.