Halloween, een paar jaar geleden kenden wij dat alleen van (de gelijknamige) film(s). Maar de afgelopen jaren zien wij deze “feestdag” steeds meer vormen aannemen in Nederland. Waar vroeger op 11 november steevast een lampionnen tocht werd gelopen, vraag ik mij nu af, kent iemand Sint Maarten eigenlijk nog?

Des al niet te min, is Halloween een feest voor jong en oud. Zo staat de Julianatoren vanaf 5 oktober ook in het teken van Halloween. Dat zie je al meteen bij aankomst. Voor het park (op de parkeerplaats) is een doolhof gemaakt van hooibalen. Voor Jasmijn was dit doolhof net nog even te spannend. Ze vindt zicht met 3 jaar (en een paar dagen ;-)) al een hele stoere grote meid, maar dit vond ze toch nog even te eng. Wel hebben we staan kijken naar alle andere stoere jongens en meiden die naar binnen gingen.

Bij binnenkomst stonden Jul & Julia al te wachten. Vrolijk begroette zij alle kleine (en grote) bezoekers. Verkleed als spook (Jul) en heks (Julia) waren zij ook helemaal in het Halloween sferen. Overal in het park hingen spinnendraden en lagen pompoenen. Het was dan wel 25 graden gister, maar de herfst was bijna voelbaar ;-).

De Julianatoren is voor de leeftijd waar Jasmijn zich in bevindt (3 jaar) een van de leukste pretparken. In de meeste attracties kan zij alleen in. Waar ze zelf ontzettend trots op is natuurlijk. Ik vond het zelf wat moeilijker, want als moeder wil je toch altijd nodig zijn. Maar toen ik haar zag genieten in Jul’s treintje, de Safaribaan of op de paardenbaan explodeerde mijn hart van geluk. Want dat is toch wat je wil. Gelukkig waren papa en mama toch nodig in het Reuzenrad en de Tuimelende theekopjes. Extra pluspunt zijn de vele bankjes in het park. Want als één van ons twee bij Cas bleef (die is echt nog te klein voor de attracties) kon je tenminste zitten en hoefde je niet tegen de kinderwagen aan te hangen :-).

Naast alle leuke attracties (voor kinderen vanaf een jaar of 2 tot 6 echt een aanrader) was de Spookshow ontzettend leuk voor jong en oud. Jul & Julia organiseren een groot Halloweenfeest. Meneer Kaasschaaf probeert Jul, Julia & Mevrouw Suikerspin bang te maken…maar daar weten Jul & Julia wel wat op…. Weten hoe het verhaal eindigt? Dan zal je toch echt zelf naar de Julianatoren moeten :-). Dat Jasmijn gek op theater is, dat wisten wij al. Want we hebben vaak zat een echte drama queen in huis. Maar tijdens de voorstelling heeft Jasmijn met open mond zitten kijken. Ging de muziek aan en mocht er gedanst worden, dan stond zij als eerste op en danste gretig mee. Na de show nog even op de foto tijdens de meet & greet.

Alle clichés zijn op zo’n dag toch weer waar, want als kinderen genieten, genieten ouders het meest. Naast de Spookshow mag een bezoek aan Jul’s Griezelfeest en Julia’s Halloween Dansles niet ontbreken tijdens een bezoekje aan Julianatoren.

Zijn jullie al klaar voor Halloween?

/Kim – http://kimskijk.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.