Wij wonen in een particuliere huurwoning, wat natuurlijk betekent dat iets veranderen niet per definitie handig is. Je dient namelijk heel erg vaak (als je de woning weer verlaat) te zorgen dat je alles in de originele staat achterlaat. Natuurlijk hopen ook wij ooit een eigen woning te kunnen kopen, maar op de hele korte termijn zit dat er helaas niet in. Wel droom ik al regelmatig over hoe ik het liefste ons nieuwe huis zou willen inrichten, zo ook over de badkamer. Deze moet in ieder geval twee wasbakken hebben, een bad en een aparte douche. Een flinke ruimte is dus wel nodig, maar dat is zeker niet overbodig met een gezin van 4. Ook zijn 2 toiletten voor ons onmisbaar, maar er hoeft er wat mij betreft niet eentje in de badkamer te zitten. Ik heb deze liever in een aparte ruimte, wel zo makkelijk. 

Tegelijk tandenpoetsen

De ruimte die we nu in de badkamer hebben is beperkt en ja, dat komt mede door het toilet wat in de badkamer zit. We hebben daarnaast een douchecabine en een wastafel. Op zich genoeg ruimte, als je in je eentje in de badkamer bent…maar het komt best vaak voor, dat er twee mensen tegelijk hun tandenpoetsen. Al met al, niet erg handig dus! Daarom zijn die twee wasbakken voor mij echt een must.

5 hoekige douchecabine

Ik hou niet van ontzettend veel kleur in de badkamer, dus ik zou graag grijs-witte tegels hebben. Een ruime 5 hoekige douchecabine lijkt me erg mooi. Nu hebben we zo’n simpele plastic schuifdeur, die inmiddels twee kanten op kan. Ziet er niet uit, maar vervangen weiger ik, aangezien het een huurwoning betreft.

Bad

Ik heb nog nooit een bad gehad in mijn eigen huis. Het lijkt me, zeker voor de kinderen, wel handig om er eentje te hebben. Ook de man zou er wel eentje willen. Ik durf niet te zeggen of ik er zelf veel gebruik van zou maken. Op vakantie vind ik het altijd heerlijk, maar om er thuis tijd voor vrij te maken, vind ik best een beetje lastig.

Muziek luisteren onder de douche

Een ingebouwde radio, dat lijkt me ook wel wat. De momenten dat ik onder de douche sta, vind ik het heerlijk om muziek te luisteren, alleen mijn mobiel hoor ik amper als het water naar beneden klettert. En zoals de meeste moeders wel zullen herkennen, dat momentje alleen kan voelen als een mini-vakantie!

Aankleding

Qua aankleding; ik hou van boeddha’s, dus die zullen zeker terugkomen. Misschien een plant om een romantische sfeer te creëren….en leuke mandjes, waar dan alle doucheproducten en handdoeken in opgeborgen kunnen worden!

Een aantal weetjes over douchen

1. Ga niet douchen als het onweert
Deze waarschuwing wordt nog steeds door brandweerkorpsen afgegeven. Tegenwoordig hebben veel huizen kunststof waterleidingen en dan is er eigenlijk bijna geen kans meer om via die leidingen geëlektrocuteerd te worden.
2. Niet nodig om elke dag te douchen
Er zijn zelfs mensen die zeggen dat het beter is om het maar een keer of 3 per week te doen.
3. Niet douchen met hechtingen
Vaak mag je na 1 tot 3 dagen weer douchen, maar dat is zeker niet bij alle ingrepen het geval. Bespreek dit even met je huisarts of specialist.
4. Wereldrecord douchen
Dit is in handen van een aantal Duitse jongeren. Zij hielden het in totaal 101 uur vol.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.