Essentiële doe-het-zelfgereedschappen - verstekzaag

Er zijn maar weinig dingen die me meer opwinden dan e-mails van lezers die zeggen: “Cass, je hebt me geïnspireerd om een ​​dergelijk project in mijn huis aan te pakken!” En sinds ik met mijn woonkamer-make-over ben begonnen, krijg ik steeds meer van deze e-mails. (Serieus, jullie maken mijn dag goed !! 🙂) Dus voor het geval iemand van jullie nieuw is in de wereld van DIY, dacht ik dat dit een goed moment zou zijn om mijn lijst met “Essential DIY Tools” met jullie te delen.

Ik zal ze een voor een delen, in de volgorde van belangrijkheid (naar mijn bescheiden mening natuurlijk), zodat ik je wat meer gedetailleerde informatie over elk daarvan kan geven, in plaats van je alleen een ‘Top 20’-lijst te geven. 🙂

Bij het nadenken over mijn lijst, vroeg ik me af: “Als ik maar één elektrisch gereedschap kon hebben … slechts één … wat zou dat dan zijn?” Mijn antwoord?

Een verstekzaag

Mijn afkortzaag is absoluut, mijn meest gebruikte gereedschap. Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik zonder dit zou kunnen (en zeker geen interieur-blog zou kunnen hebben).

Ik koop nooit de beste tools. Ik laat die over aan de aannemers die hun gereedschap elke dag de hele dag gebruiken en de echt krachtige gereedschappen met alle toeters en bellen nodig hebben. Ik blijf bij de tools van het lagere tot gemiddelde bereik. Ik heb persoonlijk een Bosch afkortzaag van Mastertools die me € 249,- kostte.

afkortzaag bosch verstekzaag diy

Verstekzagen, samengestelde verstekzagen en glijdende samengestelde verstekzagen

Vraag je je af wat de verschillen zijn tussen al deze? Het is makkelijk:

Een eenvoudige verstekzaag doet alleen op en neer zagen met het blad. Je kunt de basis draaien, zodat je de hoek van de snede kunt veranderen. Dus als je een frame aan het maken heb en hoeken van 45 graden moet snijden, zou je de basis gewoon kunnen draaien totdat deze op 45 graden is ingesteld en vervolgens de snede maken.

Het is eigenlijk al een hele tijd geleden dat ik een eenvoudige verstekzaag heb gezien. Het lijkt erop dat zelfs de meest elementaire verstekzagen tegenwoordig samengestelde afkortzagen zijn. Zelfs mijn kleine Bosch-zaag van €249,-  is een samengestelde verstekzaag.

Een samengestelde verstekzaag zaagt niet alleen op en neer met het blad, maar je kunt het blad ook kantelen zodat het schuin zaagt. Dus naast het draaien van de basis om een ​​hoek te zagen, kun je het blad ook kantelen om zogenaamde “verstekzagen” te snijden. Een samengestelde verstekzaag is absoluut noodzakelijk voor projecten zoals het installeren van kroonlijsten, waarbij je een verstekhoek plus een afschuiningshoek moet instellen.

Een samengestelde verstekzaag is een samengestelde verstekzaag (uiteraard) met een blad dat heen en weer schuift, zodat het grotere stukken hout kan zagen. Bij de vorige twee zagen wordt de breedte van het hout dat je kunt zagen beperkt door de grootte van het blad. Met een samengestelde verstekzaagmachine wordt de breedte van het hout dat je kunt zagen niet beperkt door de grootte van het blad, maar door de lengte van de glijbaan.

De meest essentiële functie

Of je nu kiest voor een samengestelde verstekzaag of een glijdende samengestelde afkortzaag, hangt volledig af van wat voor soort (en welke grootte) projecten je van plan bent aan te pakken. Maar het maakt niet uit voor wat voor soort verstek je kiest, het belangrijkste kenmerk is naar mijn mening …

Een lasergids !!

Mijn eerste verstekzaag had geen lasergeleider, dus vaak kwamen mijn verstekzagen op projecten zoals frames niet perfect samen.

Toen die zaag eindelijk kapot ging, kocht ik een nieuwe (degene die ik nu heb), en deze kwam met een lasergeleider. Ik kon niet geloven hoe dat ene simpele ding volledig veranderde hoe ik mijten sneed! Ik was enkele van de mooiste, perfect passende verstek delen aan het snijden die ik ooit had gezien. Allemaal vanwege die kleine lasergeleider.

Nu ik zie dat ik een heel eenvoudige verstekzaag heb, zou ik aannemen dat lasergeleiders nu standaard komen op de meeste nieuwe verstekzagen. Maar zoek toch specifiek naar die functie als je klaar bent om er een te kopen. En houd hier rekening mee als je overweegt een tweedehands zaag aan te schaffen.

Ik denk echt niet dat ik zonder kan. Het is absoluut mijn nummer 1 keuze voor essentiële doe-het-zelfgereedschappen.

About Cassandra Pater

Overachiever en gestructureerde chaoot: zorgt voor ijzersterke content in de vorm van blogs, branding & webdesign voor jouw bedrijf, met als doel te verbinden met de lezers en hoger te ranken in Google. Heeft ook nog 2 leuke Blogs: www.momambition.nl en www.interiorqueen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.