vloerkleed in de eetkamer

Een mooi vloerkleed is praktisch en een passende decoratiekeuze in een eetkamer. Ik heb de ontwerpregels met betrekking tot vloerkleden in de eetkamer onderzocht en heb geweldige informatie om met je te delen. Leer hoe je de perfecte sfeer in de eetkamer kunt creëren met een goed gekozen vloerkleed.

Waarom een voerkleed in de eetkamer?

Er zijn tal van redenen waarom het plaatsen van een vloerkleed in de eetkamer de inrichting en visuele aantrekkingskracht van jouw woning onmiddellijk verhoogt.

 • Bepaal de eetruimte
 • Voeg een vleugje kleur toe
 • Breng comfort met textuur
 • Bind een meer samenhangende look samen
 • Creëer beweging met afbeeldingen of patronen
 • Verfraai saaie kale vloeren

Maak je geen zorgen dat een kleed in de eetkamer wordt belaagd door gemorste en kruimels van maaltijden. Als je vragen hebt over het schoonhouden van het vloerkleed in de eetkamer of over het kiezen van een geschikte maat dweil, lees dan verder. Ik help je om zelfverzekerd te zijn en de eetruimte van je huis te verwennen met een fantastisch vloerkleed.

Een eetkamer lijkt misschien compleet met een onopgesmukte tegel of hardhouten vloer. Wanneer je echter een vloerkleed toevoegt aan de onderkant van een eettafel en stoelen, creëer je direct een groter gevoel van warmte voor bijeenkomsten. Maaltijden met een kleed in de eetkamer maken eten een stuk aangenamer, vooral als het een pluchen textuur of apporteerpatroon heeft.

vloerkleed in de eetkamer

Hier zijn een paar geweldige redenen om een ​​vloerkleed in de eetkamer te hebben:

 • Moffel geluid weg en warme blote voeten.
 • Verberg vloeren die minder aantrekkelijk zijn.
 • Voeg een gevoel van warmte en gezelligheid toe.
 • Bescherm de vloer tegen slijtage en deuken veroorzaakt door meubels.
 • Creëer een visuele aantrekkingskracht en verhoog het drama.

Denk verder dan esthetiek. Er zijn enkele praktische redenen om een ​​karpet in de eetkamer te gooien, ongeacht je gevoel voor stijl.

Grenzen definiëren in een open ruimte

Sommige huizen hebben geen gedefinieerde ruimte voor een eetkamer, vooral niet in loft-achtige appartementen of open plattegronden. In plaats van te leven met een eettafel en stoelen die lijken te zweven in de ruimte te midden van een woonkamer, keuken en hal, introduceer je een vloerkleed. In een huis met een groot oppervlak dat grotendeels neutrale tinten heeft, zorgt het toevoegen van een vloerkleed met een opvallende kleur of een gestructureerd patroon onder een eettafel voor de nodige scheidingen.

Aanraakbare textuur

Geef je blote voeten iets om in weg te zinken, dek koude vloeren af ​​en zorg voor veel esthetische aantrekkingskracht met textuur. Als je kiest voor een gestructureerd vloerkleed, zoek dan toch naar laagpolige opties. Houd er rekening mee dat dikke, ruige, harige tapijten sneller en gemakkelijker vuil en puin kunnen laten zien en vasthouden. Een vloerkleed met aantrekkelijke texturen zorgt ervoor dat een eetruimte meteen gezellig aanvoelt en nodigt je uit om in het moment te leven.

Creëer beweging

Een vloerkleed is misschien precies wat je nodig hebt om de eetkamer een gevoel van persoonlijkheid en kleur te geven. Huizen met een meer open lay-out, zoals lofts, hebben mogelijk geen gedefinieerde kamers met muren en ingangen. Het gebruik van een vloerkleed kan verankeren en visueel aangeven welke ruimte is om te dineren, in vergelijking met loungen, werken of spelen. En ja, je kunt zonder angst een vloerkleed toevoegen aan een eetkamer met een tegelvloer, tapijt of hardhouten vloer.

Welk type vloerkleed is het beste voor een eetkamer?

Kies een vloerkleed voor de eetkamer met een laagpolig of plat weefsel voor eenvoudig schoonmaken en praktisch gebruik. In het geval van onvermijdelijk morsen of routinematig schoonmaken, is dit type vloerkleed beter geschikt voor de eetkamer dan een getextureerd hoogpolig tapijt met lange lussen. Zorg er ook voor dat je een vloerkleed kiest dat groot genoeg is voor de tafel en stoelen. Overweeg ook een vlekbestendig vloerkleed of een vloerbedekking die is ontworpen voor gebruik binnen en buiten.

Heb jij een vloerkleed in de eetkamer?

About Cassandra Pater

Overachiever en gestructureerde chaoot: zorgt voor ijzersterke content in de vorm van blogs, branding & webdesign voor jouw bedrijf, met als doel te verbinden met de lezers en hoger te ranken in Google. Heeft ook nog 2 leuke Blogs: www.momambition.nl en www.interiorqueen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.