vloerkleed in de eetkamer

Over het algemeen leg je vloerkleden neer op de slaapkamer of onder je salontafel bij de bank. Het lijkt wellicht gek om een vloerkleed in de eetkamer of onder je eettafel te leggen en in eerste oogopslag ís dat het ook. Gelukkig zijn er ook redenen waarom je prima een vloerkleed in je eetkamer kan leggen! Waarom en hoe je ermee omgaat, lees je hier!

vloerkleed in de eetkamer

Warme voeten en een warme aankleding van je eetgedeelte

Een vloerkleed in je eetgedeelte heeft een groot voordeel in de koudere maanden: je voeten blijven warmer. Geen avondeten met koude voeten of met je schoenen aan, tijdens het eten kun je je tenen opwarmen aan het tapijt in plaats van aan je partner. Daarnaast oogt het eetgedeelte ook een stuk beter aangekleed door het toevoegen van een kleed. Het geeft net een luxere én warmere uitstraling aan de plek waar je toch veel tijd doorbrengt.

Een vloerkleed beschermt je vloer tegen krassen van stoelen

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier verdwijnen de viltjes onder de stoelen als sneeuw voor de zon. Een beetje frustrerend als je je bedenkt dat je met veel moeite die viltjes hebt geplakt om je prachtig gelegde vloer te beschermen. Voor je het weet heb je krassen. Want jij kan nog zo voorzichtig schuiven met je stoel, je zult altijd zien dat je kleuter met veel geweld een stoel opzij trekt en nét die stoel vond met een krasje in de poot. Dikke kras in je houten vloer. Met een vloerkleed heb je dit probleem absoluut niet.

Het laat de ruimte minder hol klinken

Het kan zijn dat je een aparte eetkamer hebt en dat je deze niet heel uitbundig hebt aangekleed. Het kan ook zijn dat je in een jaren 30 woning woont met enorm hoge plafonds. Een dergelijke ruimte klinkt dan al gauw hol. Elke voetstap die je zet, dreunt door en ook klinken stemmen harder. Een vloerkleed helpt om het geluid op te vangen: zo demp je het dus.

Bedenk je waarom je een vloerkleed in je slaapkamer of woonkamer hebt

Dikke kans dat je ergens anders in je huis wel een kleed hebt. Al is het al om de kinderkamer aan te kleden, je slaapkamer een warmere uitstraling te geven of je woonkamer aan te kleden. Waarom zou je een kleed niet gebruiken om je eetkamer of eethoek aan te kleden?

Waarschijnlijk krab je jezelf een aantal keer achter je oren. Want een vloerkleed onder je eettafel, dat is vragen om problemen. Helemaal met kinderen. Of als je zelf een rommelige eter bent. Al die etensresten komen op de vloer en dan moet je vervolgens je vloerkleed reinigen met ingewikkelde goedjes. Ja, op eerste oogopslag is dit zo. Maar eet jij soms op de bank? Of heb jij wel een vloerkleed in de woonkamer en heb je soms snacks op de salontafel? Krijg je met moeder- of vaderdag een ontbijtje op bed? Dit gaat ook niet zonder kruimels! Dus als je enige bezwaar is om het niet te doen vanwege mogelijk morsen, dan telt het eigenlijk alleen als je niet op al die andere plekken eet!

 

Een gedachte over “Kun je een vloerkleed in de eetkamer leggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.