Voor je begint met verbouwen is het belangrijk om goed na te denken over het budget dat je hebt voor alles wat er moet gebeuren. Verder is het ook goed om te bedenken wie alle werkzaamheden gaat uitvoeren. Om het budget wat te sparen kun je natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken. Echter als je daarvoor extra vakantiedagen dient op te nemen, kan dit minder interessant zijn. Verder is het natuurlijk wel zo dat een vakman vaak een veel grotere kennis heeft van efficiëntere oplossingen. De minder dringende zaken kun je natuurlijk wel zelf doen en eventueel zou je er een sociale activiteit van kunnen maken door vrienden en/of familie erbij te betrekken.

De renovatiewerken

Aangezien je vaak nog bezig bent met het aflossen van de lening van het huis zelf, blijft er weinig budget over voor de verbouwing. Het is echter wel mogelijk om een renovatielening te nemen indien het wat grotere werken betreft. Zo heb je wel het budget om van jouw huis je droomhuis te maken.

De buitenkant van jouw huis is minsten zo belangrijk als de binnenkant. Er is tegenwoordig zoveel keus aan materialen voor bijvoorbeeld deuren en kozijnen, dat het een goed plan is om jezelf er even goed in te verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor kunststof deuren. Deze zijn vaak makkelijk in gebruik en niet te zwaar. Verder heb je ze in alle maten en kleuren, dus is er vast iets wat helemaal past bij jouw smaak.

Welke zaken kan je aanpakken in en rond de woning?

In en om de woning kun je echt een heleboel naar je eigen smaak creëren. Heb je weleens gedacht aan een dakkapel? Met een dakkapel heb je een veel beter zicht op de tuin en/of de omgeving, omdat je gemakkelijk naar buiten kunt kijken. Een voorbeeld is een kunststof dakkapel van Jansma Burdaard. Ze hebben een prachtig aanbod en ook nog eens jaren ervaring. Advies nodig? Geen probleem! Samen met jouw gaan ze op zoek naar wat het beste bij jou (en het huis) past.

Soms is een renovatie van de keuken ook aan de orde. Deze wordt tegenwoordig ook steeds vaker als leefruimte gebruikt. Dan is het natuurlijk extra leuk als deze helemaal mooi opgeknapt en functioneel is. Het is belangrijk dat je je goed voelt in de ruimtes waar je het meeste tijd doorbrengt, vandaar dat de verbouwing van de keuken een leuk idee kan zijn. De laatste tijd zijn er ook al een aantal innovaties geweest qua keukenapparatuur. Zo kan je ook direct mee zijn met de nieuwste trends in de keuken.

Beeld: Constructing a dormer from Shutterstock/U.J. Alexander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.