Kleine(re) spulletjes hebben we allemaal.. en we hebben er allemaal gewoon echt teveel van. Hoe vaak komt het niet voor dat je een sleutel tegenkomt waarvan je niet eens meer weet waarvan hij is? En waar laat je eigenlijk alle losse frutsels waar je weleens mee knutselt aan bijvoorbeeld een scrapbook of fotoboek? Verder heb je hoogstwaarschijnlijk ook nog eens een heleboel winkelwagenmuntjes (of ben ik de enige?), kabeltjes, paperclips, plakbandrolletjes, troepjes enzovoorts. Wat moet je er toch allemaal mee?! Nou, in ieder geval is het een goed idee om eens te bekijken wat je wel en niet (meer) nodig hebt. In 3 stappen kun je namelijk heel gemakkelijk kleine spulletjes uitzoeken en daarna opbergen.

Stap 1: Gooi weg wat je niet meer gebruikt

Begin met het sorteren van de spullen; maak twee stapels: wat mag blijven en wat moet er weg? Spullen weggooien is niet altijd makkelijk, zeker niet als er emotionele waarde aan zit. Stel jezelf de volgende kritische vragen:

*Heb je het afgelopen half jaar dit product gebruikt?
*Heb je het afgelopen half jaar aan dit product gedacht?
*Neemt het product onnodig (veel) ruimte in beslag?
*Hecht je veel emotionele waarde aan het product en is dit net zoveel als toen je het kocht of kreeg?
*Word je er gelukkiger van, of ben je zonder het product net zo gelukkig?

Indien het product een blijvertje is, zorg dan dat je het zo efficiënt en netjes mogelijk opruimt. En als je het niet meer gaat gebruiken…dan meteen weggooien!

Stap 2: Ordenen en categoriseren

De spullen die je uiteindelijk wilt houden moet je op een, voor jou handige, manier opruimen. Begin eerst met alles ordenen en kies er daarna voor om alles te categoriseren. Zorg dat je dit zo doet, dat je over een tijdje nog steeds meteen iets weet te vinden en niet weer opnieuw moet beginnen. Het handigste is om alles per kamer bij elkaar te leggen; badkamer, keuken, slaapkamer, kantoor etc. Op deze manier heb je uiteindelijk alles bij elkaar, wat ook echt bij elkaar hoort.

Stap 3: Opbergen

En dan is het tijd om alles op te gaan bergen. Het handigste is om hier opbergboxen voor aan te schaffen zoals bijvoorbeeld de stijlvolle (afsluitbare) boxen van Leitz MyBox®.  Deze zijn gemaakt van hoogwaardig (BPA-vrij) kunststof, dus duurzaam, waterafstotend en makkelijk schoon te houden. Daarnaast ziet de MyBox er heel stijlvol uit, dus waar je ‘m ook neerzet, hij mag gezien worden. Om de boxen zo mooi mogelijk bij je interieur te laten passen, kun je bovendien kiezen uit vier verschillende accentkleuren: roze, groen, blauw en grijs.

De MyBox® is verkrijgbaar in verschillende maten die je onderling kunt stapelen en combineren. Maar ook over de inrichting ervan is goed nagedacht. Zo kun je de boxen uitbreiden met diverse opbergtrays waarmee je ze ook handig kunt inrichten en organiseren in verschillende vakken en lagen. Zo gebruik je de beschikbare ruimte optimaal en vind je alles weer snel en makkelijk terug.

43 gedachten over “In 3 stappen kleine(re) spulletjes opbergen!

 1. De kleine frutsels die nu elke keer op tafel rondslingeren, dan hoeven we bij het eten alleen maar deze Leitz MyBox weg te zetten!

 2. Ik hobby graag en zou er veel dingen in kwijt kunnen die nu overal slingeren, zoals bv scharen of linten.

 3. Dat lijkt me wel handig, er zwerft hier heel wat knutselmateriaal rond hopelijk binnenkort niet meer 😉

 4. Zucht, jahaaa, ik óók weer eens flink aan ‘t opruimen…
  Als ik deze box nou win, misschien raak ik dan wat meer gemotiveerd 😉

 5. Allerlei losse spullen die nu op het bureau en daar omheen liggen, zou ik daar fijn in kunnen opbergen. Of cosmetica-artikelen op de badkamer. Of…. Nou ja, er zijn genoeg fijne opties.

 6. Ik houd van een opgeruimd huis, dus deze startersset kan ik heel goed gebruiken.
  Ik volg op bloglovin en doe heel graag mee.

  1. Ik zou hier mijn schoenpoets spulletjes in gaan gebruiken.
   Die liggen nu in een bak die een scheur heeft.

 7. Ideaal voor een bureau. Ik ruim elke keer weer op maar binnen de kortste tijd ligt alles weer all over the place.

 8. Als steuntje in de rug voor mijn 11-jarige zoon, voor wie het een grote opgave is om zijn bureau niet binnen een dag in een enorme chaos te laten veranderen…

 9. De spulletjes op mijn bureau. Dat is nu een grote rommel en ik kan inderdaad niets terug vinden. Dit lijkt mij super handig!

 10. Wat een ruimte in de Mybox! De elastiekjes, haarborstels, speldjes enz. van mijn dochter Martine. Alles netjes bij elkaar!

 11. Ik zou hem gebruiken op mijn bureau, om mijn pennen en stiften in op te ruimen.
  Zou heel erg handig en mooi zijn op mijn bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.