Zolderkamers, either you love them, or you hate them. Wij hebben ook een zolder, dus ik ben me eens gaan verdiepen in al het leuks wat er te koop is. Wellicht wil ik daar ooit nog eens een kantoortje gaan maken, dus daar ligt mijn focus. Graag deel ik mijn 3 tips voor het opfleuren van een zolderkamer.

#1 Lage (inbouw)kasten
Omdat door de schuine wanden de ruimte natuurlijk beperkter is, is het een verstandig idee om te kiezen voor lage kasten. Natuurlijk kun je terecht bij verschillende meubelwinkels, maar als je het geheel echt helemaal netjes en passend wilt hebben, kun je dit het beste door een vakman laten doen. Het kost je dan wel iets meer, maar dan heb je wel wat natuurlijk. Een inbouwkast is helemaal ideaal, omdat je op deze manier de kasten helemaal weg kunt werken in de kamer. Geef de kasten een leuk kleurtje, richt ze in en doe daarna de deurtjes dicht; opgeruimd staat altijd netjes! Als je bovenop de kastjes nog ruimte hebt, kun je hier altijd nog gezellige vaasjes en boeken opzetten. Trouwens, een kleurtje op de muren, indien mogelijk, lijkt me ook wel gezellig!

#2 Rolgordijnen
Heb je een dakkapel (wij hebben hem helaas nog niet), dan heb je ongetwijfeld een aantal ramen waar je toch iets voor wit hebben. Als je kiest voor een VELUX rolgordijn weet je zeker dat je goed zit. Je kunt jezelf beschermen tegen ongewenste blikken en bovendien beschermt het rolgordijn ook tegen te fel zonlicht. Er ontstaat een aangename, harmonieuze lichtinval in de kamer, waarmee je een sfeer creëert waarin je je prettig voelt. Deze fijne rolgordijnen zijn verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren en decors. Ook belangrijk: ze zijn eenvoudig te monteren.

#3 Meubels/interieur dingetjes
Wat ik bovenaan al schreef, ik heb gekeken naar wat ik graag zou willen hebben in mijn kantoortje. Een klein bureautje (of een tafel) waar ik mijn laptop op kan zetten lijkt me in ieder geval een goed plan. Verder natuurlijk een leuke staande lamp, wat grote planten, vaasjes met bloemen en misschien een bankje om op te relaxen. O ja, die tweede televisie die we hebben kan ook wel naar boven + een radio.

Toekomstplannen genoeg dus! Heb jij een kantoortje op zolder? Hoe ziet deze eruit?

One thought on “Kantoortje op zolder?

  1. Ook wij hebben ‘kantoor op zolder’. We hebben een plat dak dus het is een lichte, vierkante ruimte met twee bureau’s. We hebben een boekenkast als divider gebruikt en aan de andere kant daarvan staat nog een (slaap)bank en de door jou genoemde tweede tv. Zo is het kantoor/extra woonkamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.