Je kind gaat naar de middelbare school en wat verandert er opeens veel. Van dat schattige, kleine meisje of die buiten spelende, ravottende jongen is weinig meer over en er wordt ineens veel meer binnen gehangen. Social media en gamen zijn oneindig interessant en horen bij het moderne puberleven. Tijd dus, om ook hun slaapkamer aan te passen aan de veranderde leeftijd en interesses. 

Een nieuwe slaapkamer inrichting

Laat, zo lang het niet te gek wordt, vooral je kind meebeslissen over de kleuren en inrichting. Zij hebben meestal een flinke eigen mening over wat ze mooi vinden.
En het is ten slotte hun kamer waar zij lange tijd in door gaan brengen. Zelf houd je natuurlijk in de gaten dat het ook praktisch blijft, dat het comfortabel genoeg is en wat het kostenplaatje moet worden.

Wat doen we met het bed?
Als eerste wordt het tijd om eens kritisch naar het bed te kijken. Na een aantal jaren trouwe dienst is een matras wel aan vervanging toe en omdat een puber groter is en meer lichaamsgewicht heeft dan een klein kind is een goed passend bed erg belangrijk voor een goede nachtrust.

Is je kind erg lang, houd hier dan ook rekening mee bij het kopen van een nieuw bed.
Ga in plaats van voor de standaardlengte van 200 bijvoorbeeld voor 210 centimeter.

Is er ruimte voor een twijfelaar? Dan doe je je puber een erg groot plezier. Het past bij zijn of haar idee van het bijna volwassen zijn en je kan er natuurlijk lekker breeduit over liggen of eventueel onverwachte logés laten slapen.
Een andere stoere optie is een slaapbank. Overdag lekker zitten chillen met je vrienden en ’s avonds kan hij omgetoverd worden tot een bed voor logés. Tussen de meubelen van Woonenzo ga je geheid vinden wat je zoekt. Vergeet natuurlijk ook een goede kledingkast en een ruim bureau voor het noodzakelijke schoolwerk niet. Want dat hoort uiteraard ook bij het leven van een puber.

De extra’s voor je puberkamer

Heb je genoeg ruimte? Dan is een gewone bank en een bed natuurlijk ook erg gaaf! Mini koelkast ernaast, een klein dressoir voor de game console en je creëert echt een ultiem puberparadijs.

Is je kind meer van het actieve spel met vrienden? Buiten spelen en boomklimmen zijn natuurlijk niet meer zo cool, maar wat dacht je van een airhockey tafel? Origineel en zeker geschikt voor uren speelplezier! Een airhockey tafel koop je bij Strayshop.nl.

Of misschien is jouw puberdochter een echte fashionista?
Dan doe je haar waarschijnlijk een plezier met een aparte make-uptafel en goede grote spiegels. Die spiegels kunnen aan een kledingkast zitten, maar losstaande spiegels zijn ook een goede optie en laten de kamer groter lijken.

Genoeg opties dus om voor jouw kind een mooie, nieuwe kamer te creëren die past bij deze nieuwe levensfase!

Beeld: Cropped shot of a teenager room interior with a minimalistic desk and a single bed from Shutterstock/Photographee.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.