Wanneer je de gemiddelde woonsmaak van nu vergelijkt met die van 20-30 jaar geleden, dan zie je ontzettend veel verschillen. Net zoals jouw smaak verandert, veranderen woontrends ook. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren oranje-bruin van de jaren 70 of de zware eiken meubelen die thuis stonden bij opa en oma. Momenteel is een industriële look het helemaal: mooie robuuste meubelen, gecombineerd met hout en wat pasteltinten zijn nu echt een trend.

Meegaan met de trend of niet?

Herken je de volgende situatie? Je huis is ingericht en eigenlijk ‘af’, maar dan kom je “per ongeluk” terecht in een meubelzaak. waar je prachtige meubelen ziet; metaal gecombineerd met hout, stoer en toch verfijnd. Uiteraard vindt je het prachtig, maar moet je nu gelijk je hele interieur omgooien? Uiteraard niet, gezien de kosten die een verandering met zich meebrengt, kun je er ook voor kiezen om slechts wat details te veranderen: Een andere kleur verf op een muur, wat nieuwe kussens in contrasterende kleuren op de bank en nieuwe planten doen al wonderen. Mannen gaan vaak voor een wat robuustere uitstraling dan vrouwen, maar een combinatie van robuust en een meer rustige uitstraling is goed te realiseren en resulteert zo een inrichting die geschikt is voor hem en haar.

Hoe pakt u een verandering aan?

Neem een kijkje in meubelwinkels of maak het jezelf gemakkelijk door je eerst te oriënteren op internet. Laat je inspireren en maak zeker geen overhaaste beslissingen! Maak eventueel een moodboard voor jezelf waardoor je een overzicht krijgt van wat je mooi vindt. Je kunt er voor kiezen om met betonlook-verf de eettafel een andere uitstraling te geven of eventueel andere stoelen te kopen. Stoelen met een stoffen bekleding en ijzeren poten passen prachtig bij een houten tafel met een metalen onderstel. Op Robuustetafels.nl staan mooie tafels die te combineren zijn de stoelen die je al hebt, of die je eventueel wilt gaan aanschaffen. Je kunt er ook ideeën opdoen wat betreft de kleurstelling in de woon-of slaapkamer: Een muur geverfd in een donkere kleur staat bijvoorbeeld prachtig bij pasteltinten op een andere muur. Kussens met harde en zachte kleuren bij elkaar op een strakke bank creëren ook een industriële uitstraling. Denk ook eens na over het verven van de kozijnen in een betonlook en combineer deze met gordijnen of luxaflex in dezelfde kleur: gewaagd, maar prachtig!

Kortom: Je hoeft echt niet je hele interieur te veranderen als je je woon-of slaapkamer een andere look wilt geven. Hierboven staan tips om met een minimum aan financiële middelen een totaal andere look te creëren en mee te gaan met jouw veranderende smaak (en de “mode” van dit moment).

Beeld: Laptop on table and wooden sofa in bright living room interior with industrial clock and bottles on a shelf from Shutterstock/Photographee.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.