Het is zomer dus dat betekent dat het langer licht is buiten en dat de temperatuur in huis, aanzienlijk stijgt. Ikzelf vind het zeer onprettig om te moeten slapen in een (te) warme slaapkamer, maar door onze ventilator is het bij ons vaak wel goed te doen. De slaapkamer van de oudste is de warmste hier in huis en dat komt eigenlijk omdat bijna de hele dag de zon er pal op staat. Ook al tocht ik ‘s ochtends goed door en sluit ik daarna alle ramen, het wordt er standaard een sauna. Dat moet toch anders kunnen?!

Ik begon pas geleden met het oriënteren op andere raambekleding, want de gordijnen die er nu hangen die zorgen er niet voor dat de warmte buiten blijft. Daarnaast laten ze ook nog eens behoorlijk wat licht door, wat ook niet heel erg fijn is als je lekker wilt slapen. Omdat het schuin afloopt boven zijn ramen, hebben we een houten balk bevestigd waaraan de gordijnrails hangt. Alle andere mogelijke manier hebben we toentertijd ook bekeken, maar dit was de enige mogelijkheid (of anders waren het vuilniszakken geworden, haha).

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen, dat de gordijnen die er nu hangen niet helemaal netjes afgewerkt zijn. De nieuwe gordijnen worden op maat gemaakt, zodat het allemaal wat netter staat én goed aansluit (niet over de grond sleept enzovoorts). Verder willen we nu dus gaan voor verduisterende gordijnen, zodat hij ook nu lekker kan gaan slapen, terwijl het nog licht is buiten. Ook zal de kamer overdag een stuk koeler blijven als de gordijnen dicht blijven. Deze keer mag hij trouwens ook zelf een kleurtje uitkiezen naar zijn eigen smaak. We hebben toen gekozen voor lichtbruin, maar dat past helemaal niet meer bij zijn kamer.

Als we dan eenmaal iets uitgekozen hebben, dan kunnen we ook eens samen gaan kijken naar een nieuwe kast in zijn kamer en eventueel nog wat extra bakken voor zijn speelgoed. Hij is dan wel 9,5 jaar, maar spelen doet hij nog steeds erg graag…en ook na meerdere opruimsessies is er nog een heleboel overgebleven. Verder zouden een paar nieuwe posters aan de muur wel een goed idee zijn, maar ook deze kiest hij natuurlijk zelf uit. Star Wars is inmiddels alweer een beetje een gepasseerd station, althans wat de decoratie betreft. Hij zou nu toch wel graag een “dodelijkste 60” kamer willen, vol (wilde) dieren…en een konijn….want dat zou hij toch ook wel graag willen.

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.