Heb je een zolder waar je niks mee doet en alleen maar stof verzamelt? Dat is zonde. Maak er gebruik van en tover het om in een speelparadijs voor de kindjes. Jij hebt een leuke zolder en de kindjes hebben een eigen plekje om met alle vrijheid te spelen. In dit artikel lees je hoe je je oude zolder verandert in een speelparadijs.

Creëer genoeg ruimte
Om je kindjes genoeg vrijheid te geven tijdens het spelen, is het belangrijk dat je ze ook genoeg ruimte geeft hiervoor. Op zolder is dat op te lossen door een dakkapel te plaatsen. Die zorgt voor extra ruimte en licht in de kamer. Gelukkig hoeft een dakkapel niet per se veel tijd en geld te kosten. Een prefab dakkapel is namelijk een dakkapel die snel en makkelijk te plaatsen is. Zo heb je snel extra ruimte op zolder en heb je zo min mogelijk overlast.

Doe het samen
Nu de ruimte klaar is, is het tijd om het leuk in te richten. Om de speelkamer goed in te richten, is het belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Vraag daarom je kindjes om hulp, zij zijn namelijk degene die erin gaan spelen dus die weten het beste wat erin moet komen. Willen de kindjes bijvoorbeeld veel tekenen? Gebruik schoolbordverf om hen lekker op de muren te laten tekenen. Of combineer het met magneetverf om leuke foto’s en tekeningen op te hangen.

Maak het veilig
Het is belangrijk dat je huis een veilige omgeving is voor jou en je kindjes zodat jullie niks overkomen. Daar neem je verschillende maatregelen voor, zoals dat je een alarmsysteem installeert thuis. Om je kindjes met een gerust hart te laten spelen, is het belangrijk dat de speelkamer ook veilig is. Hiervoor neem je andere maatregelen. Ga voor een zachte ondergrond voor ze om op te spelen. Verberg alle snoeren zodat ze er niet overheen struikelen en vergeet niet om speciale kleppen op de stopcontacten te doen. Zorg ook voor speciale aansluitingen op de ramen zodat de kleintjes ze niet open krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.