Mijn oudste zoon is inmiddels alweer 9,5 jaar en houdt dus van hele andere dingen dan zijn kleine broertje. Wat ik vooral gemerkt heb, is dat hij de individuele aandacht erg prettig vindt. Daarom probeer ik zo vaak mogelijk ook alleen dingen met hem te ondernemen. Dit kan iets simpels zijn zoals met z’n tweeën boodschappen doen, maar ook een bezoek brengen aan een festival in de buurt. Samen hebben wij een lijstje gemaakt van wat we in de zomervakantie in ieder geval met z’n tweeën gaan doen.

#1 Naar de bioscoop
Laat ik voorop stellen dat meneer sowieso iedere vakantie samen met zijn oma naar de bioscoop gaat. Toch blijkt dat een “filmpje pakken” met zijn moeder dus ook nog steeds bovenaan de to do lijst staat. Gelukkig draaien er ook deze zomer weer een heleboel leuke films en kunnen we dus ongegeneerd samen popcorn gaan eten. En op een hele warme dag is het alleen maar lekker om in het donker met de airco aan naar een film te kijken.

#2 Samen een legpuzzel maken
Deze verbaasde me een beetje, maar toch lijkt het hem fantastisch om dan eindelijk een van de Jan van Haasteren puzzels erbij te pakken. Een puzzel is zogenoemd ontwikkelingsmateriaal, waardoor het kind leert om waar te nemen, te ordenen en te sorteren. Tevens zorgt een puzzel ervoor dat kinderen probleemoplossend gaan denken, wat van groot belang is voor de verstandelijke ontwikkeling. Een beetje hulp van mams is hier en daar wel nodig denk ik, want meneer heeft niet altijd heel erg veel geduld. We zullen de puzzel wel ergens veilig moeten opbergen, voordat kleine broer ermee aan de haal gaat. Ik ben benieuwd hoe lang we erover gaan doen met z’n tweeën en wat voor soort gesprekken er ontstaan tijdens het puzzelen.

#3 Picknicken
Samen picknicken is natuurlijk ook hartstikke gezellig en aangezien wij in een omgeving wonen met veel hei en bos, is er altijd wel een geschikte plek te vinden. Eerst samen broodjes afbakken en dit dan meenemen in de handige broodtrommels die we hebben. Verder nog wat verse sapjes persen en een pastasalade in elkaar flansen en we komen niets tekort. Ik bedenk me wel dat we nog even op zoek moeten naar een groot picknickkleed. Dat staat een stuk gezelliger dan een grote handdoek, vind ik dan. Oja en een mand om alles in mee te nemen mag natuurlijk ook niet ontbreken.

#4 IJscoupe eten
Ik heb het dan echt over een grote ijscoupe en niet een (lullig) klein ijsje bij de snackbar om de hoek (in ons geval aan de overkant). Wij willen graag naar een echte ijssalon, waar je een ontzettend grote ijscoupe kunt eten. Er zit in een dorpje hier vlakbij een ontzettend goede ijssalon, waar we dus zeker weten een keertje (of twee) heen gaan deze zomer. En ja…omdat de andere twee mannen het ook graag lusten, gaan we misschien ook nog wel een keertje met z’n vieren. Daar offeren we ons graag voor op natuurlijk!

#5 Winkelen (en eten) in een grote stad
Niet dat het centrum hier niet groot is, maar winkelen in een grote stad voelt altijd als een uitje. We zijn al eens eerder een dagje naar Amsterdam geweest en dat was erg gezellig. Ook Madame Tussauds hebben we toen bezocht, omdat alleen winkelen voor een kind niet altijd een succes is. Daarna zijn we gezellig samen uit eten geweest in een (voor een kind) chique restaurant.

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.