Toen wij 1,5 jaar geleden in ons huis gingen wonen, hebben we onze meeste lampen gekocht bij de plaatselijke bouwmarkt. Het idee was toen, om deze uiteindelijk te vervangen.. want een mooie lamp bepaald toch al gedeeltelijk de ambiance van je woonkamer/slaapkamer etc. Je begrijpt het al, tot op heden is het er nog niet van gekomen, dus begonnen wij een online zoektocht naar de mooiste verlichting.

Het nadeel van onze woonkamer is, dat er maar 1 lichtpunt in het plafond zit… en die zit al helemaal niet op een logische plek. Als er een lang persoon bij ons op bezoek komt, moeten we altijd waarschuwen, zodat er geen risico is op een hoofdwond. We hebben namelijk een lamp met een glasplaatje aan de onderkant. Tijd voor eentje die wat minder laag hangt, maar toch voldoende licht geeft. Verder hebben we nog een staande lamp naast de vogelkooi staan, ooit eens gekocht bij een goedkopere interieurwinkel. Ook die is aan vervanging toe, maar ja… waar begin je?

Een lamp met spots, die je ook kunt dimmen, zodat je tijdens een romantische avond niet in het volle licht zit. Een stijlvolle lamp, maar ook niet te theatraal.. ons oog viel vrijwel meteen op de Philips InStyle Magna 316061116 led plafondlamp met warmwit licht. Dat deze lamp niet tot de goedkoopste lampen behoord is logisch, Philips is nou eenmaal een erg fijn merk, waar je van op aan kunt. Dit is een optie, maar ik heb er graag twee…dus nog eventjes verder zoeken. Ook mooi vinden wij de Lirio Planet 5703631LI plafondspot, alleen kun je deze niet dimmen. Toch jammer, want stijlvol is deze lamp zeker wel. Nog eventjes nadenken over alle opties dus.

Kian heeft op zijn kamer een lamp hangen met daaraan een vliegtuigje. Deze lamp is zo leuk, dat ik niet van plan ben om hem voorlopig te gaan vervangen. Bij Dante hangt een simpele lamp met 4 spots. Toch maar eventjes een kijkje nemen tussen de kinderkamer lampen. Het nadeel van zijn spotjes is namelijk, dat je meteen he-le-maal wakker bent als je het lichtknopje indrukt. Zoveel licht, echt niet relaxed als je net je bed uitkomt! Momenteel is meneer een grote fan van Star Wars, dus daar keken we eerst naar. Helaas, weet ik uit ervaring, dat dit soort hypes vaak kortdurend zijn, dus gingen we op zoek naar iets dat meer “tijdloos” is.  De wandlampen vielen meteen in de smaak; eentje in het bijzonder. De Cloudy kinderlamp van Philips (jaja, I know…Philips is gewoon de bom) viel ons meteen op. Trouwens, je kunt hem ook als plafondlamp monteren; musthave dus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.