Ravensburger tiptoi® is favoriet in huis en in het bericht van de nieuwste tiptoi® produkten sprong voor ons het boek ‘Eerste letters’ eruit. Dit is namelijk precies aan de orde van de dag bij de kleuter en haar (groep 3-er) zus. De andere nieuwe produkten zijn: Het tiptoi® spel- Het Klokje rond van 6-9 jaar, het tiptoi® spel- De hongerige getallenrobot 4-7 jaar en het tiptoi® boek- Op reis door Europa van 4-7 jaar.

“Tip op de lerares, zij zal je vertellen wat je allemaal kunt doen”, klinkt er uit de oranje tiptoi® stift. Wist je trouwens dat je daar tot wel 50 produkten op kunt downloaden! Zover zijn we nog niet, al zijn we goed op weg.

“L van Leeuw”, aapt de kleuter de tiptoi® stift na. Dan drukt ze op het muzieknootje en is een vrolijk Alfabetliedje te horen (het volume laat zich regelen op de stift) “dit was een liedje van het alfabet dat met de A begon”! Het is zo fijn van tiptoi® produkten dat de kinderen zelf de gang kunnen gaan. Er is altijd nog de mogelijkheid het herhaal symbool aan te tippen. De letters geven ook wel eens een andere uitleg, zo blijft het boek fascineren door de afwisseling. En met zestien pagina’s vol opdrachten, spellen, verhalen en liedjes is er stof genoeg.

Bij de rode ster kan je rijmpjes zoeken, tip op het plaatje: Wat rijmt op soep? … Loep! De zus is er al bij gaan zitten op de bank. Driftig zoeken de meisjes samen naar rijmwoorden. Hardop rijmelarijen is altijd leuk in deze leeftijd en de kleuter absorbeert de kennis van haar zus. “Zoekt de Zee” Op de bladzijde waar Lotte en Max naar het strand gaan zijn o.a. woorden met een S of Z te zoeken. Een zoekplaat dus, de bijgeschreven tekst kan je als (groot)ouder ook voorlezen. Zoveel heeft dit boek dus in zijn mars.

We hebben meer tiptoi® boeken is ons bezit. Ze zijn gemaakt van stevig karton en gebonden in een ringband. In alle jaren is er nog nooit een boek kapot gegaan en dat is echt een unicum binnen ons huishouden. Veel speelgoed overleeft de eerste 24 uur niet. De produkten van Ravensburger tiptoi® vormen hier een uitzondering op en na een minuutje schakelt het zichzelf uit. Je hebt er geen omkijken naar!

Ravensburger tiptoi-mijn-leer-spel-avontuur-eerste-letters leidt naar verkooppunten.

/Lmcmr

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.