Jouw oude, vertrouwde, fijne, heerlijke bank heeft jou altijd goed ondersteund. Je hebt er urenlang filmmarathons op gekeken, series gebingewatcht, geslapen, gelachen, gehuild. Nu is het moment aangebroken om jouw oude bank te vervangen. Het is tijd voor een nieuwe kleur, een nieuw model en een nieuw deel van jouw leven. Deze keuze gaat helaas niet zonder de nodige keuzestress gepaard want tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. In dit blogartikel geven we je twee handige tips die je absoluut goed kunt gebruiken bij het uitkiezen van een nieuwe bank. Ervaar jij de keuzestress bij het uitzoeken van een nieuwe bank? Lees dan snel verder!

Tip 1: Kies de plek in de kamer

De plek in de kamer bepaalt voor een heel groot deel wat voor bank jij wel of niet kunt uitkiezen. Zet je de bank namelijk in de linkerhoek dan vallen alle banken met een hoek aan de rechterkant al weg. Wat ons altijd enorm helpt bij het uitkiezen van de perfecte meubels is vooral ook wegstrepen wat niet kan. Wanneer je duidelijk hebt waar jouw nieuwe bank in de kamer komt te staan is het veel makkelijker om te bepalen hoe groot jouw bank moet zijn en welk model bank mooi zal staan op deze plek. Je kunt hierbij rekening houden met de zichtlijnen (alles wat je ziet vanuit een bepaald punt). Wil jij de bank voornamelijk gebruiken om filmmarathons op te kijken? Dan is het belangrijk dat de bank op een goede afstand van de tv staat.

TIP: Kun je hulp gebruiken bij de indeling? Pak een vel papier en knip ‘meubels’ uit. Zorg ervoor dat alles ongeveer in verhouding klopt en ga op het papier schuiven met je indeling. Zo heb je binnen de kortste keren de perfecte indeling op papier. 

Tip 2: Bepaal het formaat

Als het goed is weet je nu waar je de bank in de ruimte wilt plaatsen. Bedenk vervolgens hoe groot je wil dat de bank is, hoeveel ruimte de bank in beslag mag nemen. Het helpt hierbij om te bedenken waar je de bank voornamelijk voor wilt gebruiken. Met hoeveel personen maak je gebruik van de bank? Als je niet in je eentje woont heb je een grotere bank nodig. Hoe vaak ontvang je bezoek en moet dit bezoek ook op de bank kunnen zitten? Allemaal vragen die je jezelf kunt vragen om tot de het perfecte formaat te komen.

 

Kom je er niet uit met het formaat omdat je de grootte niet goed in kunt schatten? Tape de ruimte die jouw toekomstige bank in mag nemen af op de vloer en meet vervolgens op wat de afmetingen hiervan zijn. Wanneer je al een mooie bank gezien hebt kun je dit natuurlijk ook als controlemiddel gebruiken. Dan kijk je of het formaat van de bank die je gezien hebt wel past bij jouw ruimte. Met deze tips wordt een bankstel kopen helemaal geen uitdaging meer! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.