Waarom zou je de deur uit moeten om tot rust te komen? Je eigen thuis is toch de plek waar je even helemaal tot jezelf komt? We schreven al eerder over de mini-retraite die je gewoon in je eigen tuin kunt hebben. Maar er zijn meer manieren om je zen te voelen in je tuin. Daarover vertellen we je in dit artikel.

Kleurrijke heester voor je rust

Een echte zen-tuin bevat overigens een stuk minder planten en bomen dan je misschien zou verwachten. In plaats daarvan zijn het vooral grind en rotsen. We begrijpen dat je dit niet zo snel ziet zitten voor je eigen tuin. In plaats daarvan kun je ook genoeg andere inspiratie opdoen in Japan.

De Japanse esdoorn is hier bijvoorbeeld perfect voor. Eigenlijk is het een heester, maar hij ziet eruit als een kleurrijk boompje. Bovendien is hij winterhard en wisselen de kleuren van de bladeren. Je kunt er dus naar blijven kijken en heerlijk tot rust komen! Zeker als je er wat siergrassen of andere bijpassende planten of heesters bij plant, wordt het een plek om helemaal zen van te worden!

Je moet er wel goed voor zorgen

Zen zijn betekent natuurlijk ook helemaal in het moment leven. Daar zorgt de Japanse esdoorn ook voor, want je moet hem goed verzorgen om hem te laten overleven. Dat begint al met de eisen die hij heeft qua standplaats. Hij moet namelijk in zure turfgrond staan in de halve schaduw, zodat de bladeren niet beschadigen door de zon. Qua temperatuur kan hij tot -10 Celsius prima aan.

Zet je hem in een pot, dan moet je hem vaker water geven, maar zorg er wel voor dat het overtollige water aan de onderkant kan weglopen. Geef de Japanse esdoorn twee keer per jaar organische meststoffen, zodat hij sterker wordt en langer mooi blijft. Je ziet het: het vereist zeker wel moeite om je tuin zo mooi zen te houden. Maar dan heb je ook wat.

Beschikbaar in allerlei mooie kleuren

Het grote voordeel van deze heester is dat hij in geel, rood, paars, groen en nog meer mooie kleuren beschikbaar is. En dan veranderen sommige varianten ook nog eens per seizoen van kleur. Daar kom je echt heerlijk van tot rust hoor. Een beetje zorg is alles wat je hiervoor nodig hebt.

Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat jouw tuin een oase van rust wordt. Voel je je al een beetje zen worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.