Zo ontwerp je een Mini Retraite in eigen tuin

Ah, zoete, zoete zomer! Als het gaat om die luie, wazige, gekke dagen van ons warmste seizoen, wie wil er dan niet dat hun huis wordt getransformeerd in een perfect privé-oase? Blijkbaar hoef je niet ver te reizen of de bank te breken om de retraite-levensstijl naar je voordeur te brengen.

Ontspan in Comfortabel Meubels

Of het nu is dankzij een ontspannende rocker, een glorieuze zweefvliegtuig of een perfect zachte loungebank, je kunt pas echt ontspannen als het meubilair waarin je loungt, is gebouwd voor ultiem comfort.

Wie heeft er ooit gehoord van een resort dat stoelen van hard plastic aanbiedt? Je verdient het om te ontspannen in iets zachts en gezelligs om die ontspanningsgolven over je heen te laten spoelen. Net zoals die details en de juiste hoeveelheid comfort een huis in een thuis kunnen veranderen, zo moet er ook evenveel aandacht worden besteed aan je zitruimtes buiten. Je zou geen harde, klonterige bank hebben om tv te kijken, dus waarom zou je een harde, koude loungeset kopen om naar de sterren te kijken?

Zo ontwerp je een Mini Retraite in eigen tuin

Een beetje privacy graag

Of je nu jaloezieën, houten hekwerken of natuurlijk struikgewas gebruikt, een gevoel van privacy van de buitenwereld is essentieel om een ​​gevoel van gemak en een plek te creëren waar je echt kunt ontspannen. Bescherm jezelf tegen de realiteit en geniet van het comfort van jouw eigen geheime plek. Welk resort zou tenslotte de beelden van verkeer, spraakzame buren en, belangrijker nog, elk gevoel van moeten werken binnenlaten? Als je eenmaal op de juiste weg bent, perfect afgezonderd van de ontberingen van de buitenwereld, kun je je geest uitschakelen en de sereniteit die je hebt gecreëerd over je heen laten spoelen.

Voeg leuke of tropische accenten toe die passen bij je huis

Breng schattige details aan, van tuinkabouters met een thema tot snaren van kerstverlichting tot tropische kussens en bestek voor buiten. Wat je ontspannende thema ook is, je kunt die sfeer op kleine maar slimme manieren integreren.

Koester de natuur

Weelderige planten en heldere flora vormen de ruggengraat van elk openlucht resort – zo erg zelfs dat ‘buiten’ er precies in de beschrijving staat! Je zult je geest en ziel op je gemak stellen wanneer je wordt omringd door prachtige bloemen, zachte struiken en de zachte omhelzing van Moeder Natuur. Heb je een favoriete bloem? Komt er een kleurenschema in je hoofd? Jouw ontwerp creativiteit hoeft niet alleen te worden beperkt tot het materiaal – laat de vredige decoratie uitbreiden tot enkele perfecte planten!

Zo ontwerp je een Mini Retraite in eigen tuin

Geef me onderdak

Terwijl je wilt dat de zoete zachtheid van de buitenlucht vrijelijk door jouw privé-toevluchtsoord stroomt, wil je de bescherming tegen de elementen niet vergeten. De regen kan met bakken naar beneden komen, de wind kan erdoorheen slaan, de zon kan krachtig kloppen, en daarom wil jij jouw meubels en zorgvuldig samengestelde ruimte tegen beschadiging beschermen. Er is ook iets van nature rustgevend aan het luisteren naar een zachte regen op een veilige buitenplaats, nietwaar? Gebruik in huis eventueel een white noise machine en omarm buiten: je eigen toevluchtsoord!

De droom van een heerlijke oase, een persoonlijk toevluchtsoord is niet zo moeilijk te realiseren! Reserveer wat tijd en ruimte voor jezelf en blijf trouw aan je goede ondeugden.

About Cassandra Pater

Overachiever en gestructureerde chaoot: zorgt voor ijzersterke content in de vorm van blogs, branding & webdesign voor jouw bedrijf, met als doel te verbinden met de lezers en hoger te ranken in Google. Heeft ook nog 2 leuke Blogs: www.momambition.nl en www.interiorqueen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.